UNIBIOS Α.Ε.

Ανακοίνωση.

Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ποσού μέχρι 14 εκατομμύρια ευρώ αποφάσισε σήμερα η Έκτακτη Α Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας Unibios Εταιρεία Συμμετοχών Α.Ε. προκειμένου να χρηματοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου επενδύοντας στην αγορά της επεξεργασία του νερού.
Η εταιρεία συνεχίζει την υλοποίηση του συγκεκριμένου επενδυτικού προγράμματος γιατί πιστεύει ότι παρά τις γενικότερες αντίξοες οικονομικές συνθήκες, ο κλάδος της επεξεργασίας του νερού παραμένει ελκυστικός λόγω των σημαντικών προοπτικών ανάπτυξης που παρουσιάζει.
Το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο θα είναι πενταετούς διάρκειας, θα μπορεί να μετατρέπεται μετά την παρέλευση των πρώτων 12 μηνών, και το εύρος της τιμής μετατροπής ορίστηκε από την Γενική Συνέλευση από 0,50 έως 1,20 ευρώ.
Το επιτόκιο, η ακριβής τιμή μετατροπής, οι λοιποί όροι και οι απαραίτητες διαδικασίες θα καθοριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο πριν από την έκδοση με βάση τις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά κατά το συγκεκριμένο χρόνο.
Το παραπάνω ομόλογο εκδίδεται με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετοχών και η εταιρεία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η εταιρεία προκειμένου να επιτύχει ευρεία διασπορά του ομολογιακού δανείου προτίθεται να το εκδώσει σε τίτλους μικρής αξίας ώστε να είναι εύκολα διαπραγματεύσιμο μετά την εισαγωγή του, αποτελώντας έτσι ένα νέο ελκυστικό επενδυτικό προϊόν .