PREMIA Α.Ε.Ε.Α.Π.

Ανακοίνωση Αποφάσεων Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Ανακοινώνεται από την εταιρεία με την επωνυμία "PASAL Ανώνυμος Εταιρεία Αναπτύξεως Ακινήτων" και τον διακριτικό τίτλο "PASAL Development SA", ότι πραγματοποιήθηκε την 15/05/2008 Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων στην οποία παραστάθηκαν 13 μέτοχοι που εκπροσωπούν 11.172.703 μετοχές επί συνόλου 14.967.940, δηλαδή το 74,64 % του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Στην Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα:
1α. τις ετήσιες εταιρικές οικονομικές καταστάσεις και τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις με βάση τα ΔΛΠ.
1β. την έκθεση διαχείρισης του Δ.Σ.
1γ. την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή επί των εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων και
1δ. την έκθεση του ΔΣ διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων για την περίοδο 1/1/2007 έως 31/12/2007
2. Τη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού 2.993.588 ευρώ, ήτοι 0,20 ευρώ ανά μετοχή. Η διανομή μερίσματος θα ξεκινήσει στις 28 Μαίου 2008 μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Δικαιούχοι μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι της εταιρείας κατά την λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ της 20/5/2008. Η αποκοπή μερίσματος θα γίνει την 21/5/2008.
3. Την απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη για την δραστηριότητά τους κατά την χρήση 1/1/2007 έως 31/12/2007.
4. Την εκλογή και αμοιβή για την εταιρική χρήση 1/1/2008 έως 31/12/2008 ως Τακτικού Ορκωτού Ελεγκτή του κ. Γεωργίου Τσιώλη της ΣΟΛ ΑΕ Ορκωτών Ελεγκτών και του κ. Αντωνίου Παπαγιάννη ως Αναπληρωματικού Ελεγκτή.
5. Τις αμοιβές που καταβλήθηκαν κατά την χρήση 2007 στα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας και το όριο των αμοιβών που θα τους καταβληθούν κατά την τρέχουσα εταιρική χρήση.
6. Την επέκταση του εγκριθέντος από την ΕΓΣ της 27/3/2008 προγράμματος διάθεσης μετοχών στο προσωπικό και στα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών κατά την έννοια του άρθρου 42ε παρ.5 του Ν.2190/20 με την μορφή δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς των μετοχών αυτών (Stock Options plan) και σε μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. Επίσης αποφασίστηκε ότι τα δικαιώματα που αντιστοιχούν στο 30% του ορίου έκδοσης θα χορηγηθούν στους Συμμετέχοντες έως τις 31 Μαίου 2008.
Τέλος, παρουσιάστηκε η πορεία των έργων της εταιρείας, όπως το εμπορικό κέντρο της Πειραιώς, η ανάπτυξη των ακινήτων στη Λάρισα, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, Αλιμο, Ελευσίνα, Λαύριο κ.α. και η ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στην Σερβία.