AUTOHELLAS Α.Τ.Ε.Ε.

Ανακοίνωση

Η AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ("Autohellas" ή "Εταιρεία"), σε συνέχεια της ανακοίνωσής της στις 15/2/2008 σχετικά με τις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της που πραγματοποιήθηκε την 15η Φεβρουαρίου 2008 και η οποία αποφάσισε, μεταξύ άλλων θεμάτων, την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά το ποσό των 47.268.000 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από το αποθεματικό "Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον" και από το λογαριασμό «Υπόλοιπο κερδών εις νέον" με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά ένα Ευρώ και τριάντα λεπτά (1,30 ευρώ), καθώς και την μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά ένα Ευρώ και τριάντα λεπτά (1,30 ευρώ) με σκοπό την ισόποση πραγματική διανομή αυτής στους μετόχους, ενημερώνει ότι: Την 27/2/2008 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών η υπ' αριθμ. Κ2-2463/27.02.2008 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του αντίστοιχου άρθρου του Καταστατικού της Εταιρίας συνεπεία της αύξησης και ισόποσης μείωσης του μετοχικού της κεφαλαίου. Αντίστοιχα, ενημερώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Χ.Α., στη Συνεδρίασή του της 13/3/2008, για την αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Εταιρίας. Διευκρινίζεται ότι μετά την εν λόγω αύξηση και ισόποση μείωση της ονομαστικής τιμής της μετοχής, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε 11.635.200 ευρώ διαιρούμενο σε 36.360.000 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας τριάντα δύο λεπτών (0,32 ευρώ). Κατόπιν των ανωτέρω, δικαιούχοι του ποσού της Μείωσης Μετοχικού Κεφαλαίου (1,30 ευρώ ανά μετοχή) είναι οι κάτοχοι των μετοχών κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 2/5/2008. Από την επόμενη εργάσιμη, 5/5/2008, οι μετοχές της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με ονομαστική αξία, τριάντα δύο λεπτά του ευρώ (ευρώ 0,32) ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού ενός ευρώ και τριάντα λεπτών (ευρώ 1,30) ανά μετοχή. Από την ίδια ημερομηνία, 5/5/2008, η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών θα προσαρμοσθεί σύμφωνα με την απόφαση 35/24.11.2005 του Δ.Σ. του Χ.Α. όπως ισχύει, λόγω της επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους της εταιρίας με συνακόλουθη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά τα ανωτέρω.
Διευκρινίζεται ότι, η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος για την επιστροφή κεφαλαίου και η συνεπαγόμενη προσαρμογή της τιμής της μετοχής, πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 4 του Κ.Ν. 2190/1920 όπως ισχύει, ήτοι με το πέρας της προθεσμίας των 60 ημερών από τη δημοσιοποίηση της σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με το άρθρο 7β του Κ.Ν. 2190/1920.
Ως ημερομηνία καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου ορίζεται η 13η Μαΐου 2008. Η καταβολή των μετρητών για το ποσό της επιστροφής του κεφαλαίου θα ξεκινήσει από την 13/5/2008 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της τράπεζας Alpha Bank. Σχετικά με τον τρόπο καταβολής θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι μέτοχοι να επικοινωνούν με το Τμήμα Μετόχων της Autohellas A.T.E.Ε (κ. Αλέξης Καραμαλής, τηλ. 210- 6264256).