UNIBIOS Α.Ε.

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

Ανακοινώνεται από την εταιρία, ότι οι Β' Επαναληπτικές Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Κοινών και Προνομιούχων Μετόχων της 24.9.2007 συνήλθαν με ποσοστά απαρτίας 38,58% (συμμετείχαν είκοσι Μέτοχοι) για τους Κοινούς Μετόχους και 35,40% (συμμετείχαν εννέα Μέτοχοι) για τους Προνομιούχους.
Στις εισαγωγικές παρατηρήσεις του Δ.Σ. παρουσιάσθηκε η σημερινή δραστηριότητα της Εταιρίας και έγινε περιληπτική αναφορά στους στρατηγικούς στόχους ανάπτυξής της, όπως τέθηκαν στις σημερινές Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις. Συγκεκριμένα οι Γενικές Συνελεύσεις ενημερώθηκαν για τα κάτωθι:
Η Βιοσώλ μέχρι σήμερα δραστηριοποιείτο στο χώρο της θέρμανσης και του κλιματισμού. Έχει γίνει από καιρό κατανοητό ότι ο κλάδος αυτός είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικός. Οι εγχώριοι παραγωγοί προϊόντων θέρμανσης κλιματισμού λύγισαν κάτω από το βάρος των εισαγωγών από χώρες χαμηλού κόστους ενώ και οι εισαγωγείς που τους ανταγωνίζονταν έχουν επίσης μέτρια αποτελέσματα. Αρκεί να αναφέρουμε ότι οι σημαντικότερες βιομηχανικές επιχειρήσεις του κλάδου, που κυριάρχησαν για χρόνια στην αγορά και που τα ονόματα τους έχουν εντυπωθεί ανεξίτηλα στην συνείδηση των καταναλωτών, έχουν πλέον διακόψει την λειτουργία τους για οικονομικούς λόγους.
Η εταιρία μας διατηρήθηκε σε αυτό τον χώρο λόγω της ιδιαίτερης στρατηγικής της. Συγκεκριμένα η Βιοσώλ έχει περιορίσει την παραγωγή της μόνο στα προϊόντα που εξυπηρετούν ιδιαιτερότητες της Ελληνικής αγοράς ή που απαιτούν κατά την παραγωγή ή την διάθεση τους προσφορά σημαντικών υπηρεσιών που προσφέρονται ειδικά για τον κάθε πελάτη. Αντίθετα η εταιρία για να συμπληρώσει τη γραμμή των προϊόντων που προσφέρει και με τα συνήθη είδη που διατίθενται ανταγωνιστικά από τις εισαγωγικές εταιρίες καταφεύγει σε υποκατασκευαστές από χώρες χαμηλού κόστους.
Η στρατηγική αυτή αποτελεί μια μέθοδο διαχείρισης μιας αντικειμενικά δύσκολης κατάστασης αλλά δεν είναι μια διέξοδος για την δυναμική μελλοντική ανάπτυξη και πρόοδο της εταιρίας.
Για τους λόγους αυτούς αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες της εταιρίας σε νέους τομείς, αρχίζοντας από σήμερα. Παράλληλα θα συνεχίσουμε και την σημερινή δραστηριότητα εντάσσοντας την όμως σε ένα γενικότερο όμιλο που θα ασχολείται με το ευρύτερο και ιδιαίτερα επίκαιρο αντικείμενο της υπεύθυνης χρήσης της ενέργειας και του νερού. Στη σημερινή Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν τα πρώτα βήματα για αυτό τον μετασχηματισμό:
(1) Συγκεντρώνονται κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά επιχειρήσεων κυρίως στον κλάδο της επεξεργασίας του ύδατος που θα αποτελέσει τον ένα από τους κύριους πόλους ανάπτυξης του ομίλου. Στα πλαίσια αυτά η Βιοσώλ έχει ήδη καταλήξει σε κατ' αρχήν συμφωνία για την εξαγορά της εταιρίας Culligan Hellas που κατέχει σημαντική θέση στην αγορά επεξεργασίας ύδατος και έχει αναθέσει στην Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ την αποτίμηση της αξίας της σύμφωνα με το άρθρο 289 του κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(2) Συζητείται στρατηγικά το θέμα της απόσχισης της σημερινής δραστηριότητας και της εισφοράς της σε μια θυγατρική εταιρία, που θα έχει σαν αντικείμενο την ενεργειακή λειτουργία των κτιρίων και θα αποτελεί τον δεύτερο πόλο δραστηριότητας του δημιουργούμενου ομίλου. Συγχρόνως επεκτείνεται ο σκοπός της εταιρίας ώστε να περιλαμβάνει τις συνήθεις δραστηριότητες μιάς εταιρίας συμμετοχών που παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης στις εταιρίες του ομίλου της.
(3) Τίθεται για πρώτη φορά το θέμα επιλογής ονόματος για τον νέο όμιλο, αφού η επωνυμία "Βιοσώλ" είναι σταθερά συνδεδεμένη και καταξιωμένη στην συνείδηση του κοινού για μέρος μόνο των δραστηριοτήτων του νέου ομίλου. Το νέο όνομα θα πρέπει να καλύπτει το σύνολο των νέων δραστηριοτήτων και να παραπέμπει στην οικολογική τους διάσταση.
(4) Δίνονται εξουσιοδοτήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο για την συγκέντρωση και άλλων κεφαλαίων ώστε να υποστηριχθεί η στρατηγική ταχύρυθμης ανάπτυξης με εξαγορές, συγχωνεύσεις και ίδρυση νέων εταιριών κυρίως στους κλάδους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της οικολογικά υπεύθυνης ενεργειακής χρήσης και κυρίως της επεξεργασίας ύδατος.
(5) Προστίθενται στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας νέα μέλη που είτε προέρχονται από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της επεξεργασίας νερού είτε αποτελούν σημαντικά στελέχη του χρηματοπιστωτικού κλάδου που θα μας βοηθήσουν να θέσουμε σε εφαρμογή το σχέδιο μας. Από τα νέα μέλη οι κ.κ. Καραλής και Ζαχαρόπουλος προέρχονται από την εταιρία Culligan Hellas που κατέχει σημαντική θέση στον χώρο της επεξεργασίας ύδατος ενώ ο κύριος Αναστάσιος Τζαβέλλας, γνωστός τραπεζίτης είναι ο αρχιτέκτονας της νέας στρατηγικής μας και καταλαμβάνει θέση εκτελεστικού Αντιπροέδρου με αντικείμενο την στρατηγική αναμόρφωση του ομίλου και την αναζήτηση και άλλων ευκαιριών γρήγορης ανάπτυξης (διατηρώντας όμως την συγκεκριμένη στόχευση δραστηριοτήτων του ομίλου).
Ακολούθως συζητήθηκαν όλα τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης και οι ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:
1. Αποφασίζεται η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου υπό τους κάτωθι όρους:
I. Αποδέχεται εξ ολοκλήρου την εισήγηση του Προέδρου για την ΑΜΚ.
II. Αποφασίζεται η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 8.343.794,40 Euro με καταβολή μετρητών. Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 27.812.648 νέων Κοινών Ονομαστικών μετοχών.
III. Οι νέες μετοχές ονομαστικής αξίας 30 λεπτών του ευρώ θα διατεθούν σε τιμή εκδόσεως ίση προς την ονομαστική αξία (0,30 Euro).
IV. Η τιμή έκδοσης μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.
V. Οι μετοχές που θα εκδοθούν θα διατεθούν κατά προτίμηση (ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ) στους παλαιούς μετόχους (κατόχους κοινών και προνομιούχων μετοχών) κατά τα ανωτέρω και κατ' αναλογίαν της συμμετοχής των στο υφιστάμενο μετοχικό κεφάλαιο και σε σχέση μία (1) νέα κοινή μετοχή για κάθε δύο (2) παλαιές μετοχές κοινές ή προνομιούχες.
VI. Οι εκδιδόμενοι τίτλοι θα ενσωματωθούν στο σύστημα άϋλων τίτλων. Για τον σκοπό αυτό όσοι μέτοχοι δεν έχουν προβεί σε αποϋλοποίηση των παλαιών τίτλων τους πρέπει να ανοίξουν μερίδα στο σύστημα αϋλων τίτλων.
VII. Ρητά αποφασίζεται όπως σε περίπτωση που η ανωτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν καλυφθεί εξ ολοκλήρου να ισχύσει η αύξηση μέχρι του ποσού της κάλυψης σύμφωνα με το άρθρο 13α του ΚΝ 2190/1920.
VIII. Η προθεσμία καταβολής του ποσού της αύξησης ή όποιου ποσού αντιστοιχεί στο καλυφθέν τμήμα της ορίζεται σε 4 (τέσσερις) μήνες από σήμερα, ενώ η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί έναν ακόμη μήνα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας.
IX. Εφόσον η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν καλυφθεί μέσα στην νόμιμη προθεσμία που θα ορίσει το Δ.Σ. από τους παλαιούς μετόχους, το Δ.Σ. με απόφασή του δύναται να διαθέσει το υπόλοιπο αδιάθετο ποσό κατά ελευθέρα αυτού κρίση.
X. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την αύξηση κεφαλαίου θα διατεθούν ως εξής:
Α) Έξοδα Α.Μ.Κ. περίπου 460.000 Euro.
Β) Αύξηση των Κεφαλαίων Κίνησης της Εταιρίας κατά 1.900.000 Euro, και
Γ) Εξαγορές άλλων επιχειρήσεων και αποπληρωμή χρεογράφων και δανείων που θα χρησιμοποιηθούν, μέχρι την ολοκλήρωση της αύξησης, για την αγορά άλλων επιχειρήσεων 6.000.000 Euro.
XI. Οι νέες μετοχές θα έχουν δικαίωμα μερίσματος από τα κέρδη χρήσεως 2008.
XII. Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, η έναρξη και λήξη της περιόδου ενάσκησης του δικαιώματος και η περίοδος άσκησης του δικαιώματος θα καθορισθούν από το Δ.Σ. σύμφωνα με το νόμο και τις προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
XIII. Τα δικαιώματα προτίμησης των παλαιών μετόχων είναι μεταβιβάσιμα και θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. καθ' όλην την διάρκεια της περιόδου εγγραφών υπό τους περιορισμούς που εισηγείται το Δ.Σ.
XIV. Παρέχεται ανέκκλητη εντολή στο Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει για την τακτοποίηση τυχόν κλασματικών δικαιωμάτων (στρογγυλοποίηση με αγορά ή πώληση κατά περίπτωση).
XV. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτείται όπως, μετά από διαπραγματεύσεις με την Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ ή άλλη εταιρία, επιλέξει και ορίσει τον Σύμβουλο έκδοσης, που θα πληροί τα κριτήρια που προβλέπονται από τον κανονισμό του Χ.Α. και τις αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ο Σύμβουλος έκδοσης θα αναλάβει την επιμέλεια, την σύνταξη του Ενημερωτικού Δελτίου και την προετοιμασία του φακέλου προς υποβολή στις αρμόδιες αρχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Επιτροπής της Κεφαλαιαγοράς.
2. Αποφασίζεται η τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού περί Μετοχικού Κεφαλαίου.
3. Εκχωρείται εξουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο για αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με έκδοση κοινών μετοχών .
4. Εκχωρείται εξουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο για αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με έκδοση ομολογιακού δανείου.
5. Εκλέγεται νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τα κάτωθι μέλη:
Σβορώνος Αντώνιος του Παναγή, Εκτελεστικό Μέλος
Σβορώνος Διονύσιος του Νικολάου, Εκτελεστικό Μέλος
Σβορώνος Νικόλαος του Διονυσίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
Γώγος Κωνσταντίνος του Σταύρου, Εκτελεστικό Μέλος
Κατσίβελας Δημήτριος του Ανδρέα, Εκτελεστικό Μέλος
Κόλλια Παναγιώτα του Χαραλάμπους, Εκτελεστικό Μέλος
Καραγεωργίου Παντελής του Γεωργίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Καραντάνης Νικόλαος του Κωνσταντίνου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Τζαβέλλας Αναστάσιος του Γεωργίου, Εκτελεστικό Μέλος
Ζαχαρόπουλος Ζαχαρίας του Θεοδώρου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
Καραλής Δημήτριος του Αθανασίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
6. Τροποποιείται το άρθρο 3 του Καταστατικού περί σκοπού της Εταιρίας. Το τροποποιηθέν Aρθρο έχει ως εξής:
Αρθρο 3 - Σκοπός της Εταιρείας είναι:
α/ Η κατασκευή σωλήνων και η βιομηχανοποίηση και εμπορία παντός προϊόντος εκ σιδήρου και άλλων μετάλλων.
β/ H άσκηση πάσης εμπορικής και βιομηχανικής επιχειρήσεως άνευ περιορισμού.
γ/ Η συμμετοχή σε άλλες εταιρίες και επιχειρήσεις, ημεδαπές ή αλλοδαπές, ανεξαρτήτως του αντικειμένου των δραστηριοτήτων τους και του νομικού τους τύπου.
δ/ Η ανάληψη αντιπροσωπειών βιομηχανικών και εμπορικών οίκων, αλλοδαπών και ημεδαπών.
ε/ Η ανάληψη εργολαβιών και υπεργολαβιών τεχνικών έργων και η εν γένει δραστηριότητα εις πάσης φύσεως κατασκευαστικές εργασίες.
στ/ Η παροχή συμβουλών σε θέματα χρηματοοικονομικά, επιχειρηματικά, τεχνικά, εμπορικά, και ειδικά σε θέματα πληροφορικής και σε θέματα ανάπτυξης επιχειρήσεων, στρατηγικού σχεδιασμού και οργάνωσης επιχειρήσεων, όπως επίσης και η παροχή λογιστικών και διοικητικών υπηρεσιών.
ζ/ Η παροχή υπηρεσιών φύλαξης, αποθήκευσης, και διακίνησης εμπορευμάτων για λογαριασμό τρίτων (υπηρεσίες logistics)
η/ Η διαχείριση και εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας καθώς και η απόκτηση, οικοδόμηση και ανάπτυξη ακινήτων.
7. Αποφασίσθηκε όπως η αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας συζητηθεί σε άλλη Γενική Συνέλευση για να συμπέσει με την απόσχιση των σημερινών δραστηριοτήτων της Εταιρίας και την εισφορά τους σε θυγατρική εταιρία.
8. Παρέχεται ειδική έγκριση για σύναψη συμβάσεων από πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται ή θα συμπεριληφθούν στις διατάξεις του άρθρου 23α του ΚΝ2190/20.
9. Παρέχεται ειδική έγκριση για απόκτηση στοιχείων Ενεργητικού από άτομα που ενδέχεται να συμπεριληφθούν στις διατάξεις του άρθρου 10 του ΚΝ2190/20.
10. Εγκρίνεται το πρόγραμμα ανάπτυξης της Εταιρίας και ανατίθεται στο Δ.Σ. η διαδικασία απόσχισης του κλάδου Θέρμανσης και Κλιματισμού και η εισφορά τους σε θυγατρική Εταιρία.
11. Στο πλαίσιο των προτάσεων και ανακοινώσεων η Εταιρία έδωσε διευκρινίσεις για την δραστηριότητα, τις προοπτικές και τους στόχους της.