AUTOHELLAS Α.Τ.Ε.Ε.

Παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Autohellas ATEE για την χρήση του 2006

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Autohellas ATEE για την χρήση του 2006. Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο κος Δημήτρης Μαγγιώρος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής, η κα Λίζα Πελεκάνου, διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών και ο κος Αλέξης Καραμαλής υπεύθυνος επενδυτικών σχέσεων.
Κατά την παρουσίαση συζητήθηκαν τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2006, όπου η Autohellas παρουσίασε αύξηση κερδών μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας 13.6%, καθώς διαμορφώθηκαν στα Euro 18εκ. από Euro 15,9εκ το 2005.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα Euro 116.9 εκ. έναντι Euro 107,5 εκ. της περσινής αντίστοιχης περιόδου, αύξηση δηλ. 8.6%, ενώ τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων ανήλθαν στα 69,1 εκ. από 61 εκ. το 2005.
Η αναπόσβεστη αξία του στόλου οχημάτων της Autohellas στο τέλος του 2006 ανέρχεται στα Euro 200 εκ., ενώ οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας στην επέκταση και ανανέωση του στόλου για το σύνολο του 2006 έφθασαν τα Euro 114 εκ. Και το 2006 ο στόλος της Autohellas / Hertz παρέμεινε ο μεγαλύτερος της ελληνικής αγοράς με το συνολικό αριθμό των αυτοκινήτων υπό διαχείριση να φθάνει τα 26.800, από 8.500 μόλις το 1999.
Κατά την παρουσίαση συζητήθηκε η πορεία του τομέα των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων, και η ανάγκη προσεκτικών κινήσεων στην αγορά των tour operators αλλά και οι προοπτικές που εμφανίζονται από την περαιτέρω εκμετάλλευση της εσωτερικής αγοράς.
Εκτενής αναφορά έγινε και στον τομέα των μακροχρόνιων ενοικιάσεων, κλάδος ο οποίος συμμετέχει με 69% στον κύκλο εργασιών της Autohellas.Ο κλάδος αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική του τάση σε ρυθμούς που θα κινούνται κοντά στο 8% τα επόμενα 3-4 χρόνια και στόχος της Autohellas είναι η διατήρηση της ηγετικής θέσης και του μεριδίου αγοράς που διαχρονικά η Autohellas κατέχει και η μέγιστη εκμετάλλευση των υποδομών, και του έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας που αποτελούν και τα στρατηγικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού.
Κατά την παρουσίαση συζητήθηκε η πορεία της θυγατρικής στην Βουλγαρία, Autotechnica Ltd, η οποία έκλεισε την χρονιά με 15% αύξηση κερδών στις 425χιλ. Ευρώ. Η Autotechnica Ltd, αντιπροσωπεύει τόσο την Hertz όσο και την SEAT στην χώρα αυτή.
Αναφορά έγινε επίσης και στην Demstar Rentals 2005 Ltd, εταιρία στην οποία η Autohellas συμμετέχει με 75%, και στην οποία έχει χορηγηθεί το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Hertz από την Autohellas για την χώρα της Κύπρου. Το 2006 αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη 12μηνη χρήση της εταιρείας και ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα Euro 3.7 εκ. με κέρδη προ φόρων Euro 217 χιλ.
Τέλος, ο κος Μαγγιώρος αναφέρθηκε και στην ίδρυση εταιρίας στην Ρουμανία που ολοκληρώνεται στις επόμενες ημέρες, και η οποία θα εκμεταλλεύεται το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του ονόματος Hertz στην χώρα αυτή, στον κλάδο του Fleet Management.