Οργανωτική διάρθρωση της νέας
Τράπεζας
Η οργανωτική δομή της ενιαίας Τράπεζας στηρίζεται σε τρεις βασικές κατευθύνσεις:
1.Πέντε (5) ειδικευμένες Επιχειρηματικές Μονάδες: Οι Μονάδες θα εστιάσουν τη δραστηριότητά τους στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προϊόντων σε όλα τα τμήματα της εκτεταμένης πελατείας της Τράπεζας και του Ομίλου στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Της κάθε Μονάδας θα προΐσταται Υποδιοικητής της Τράπεζας.
2.Ένα σύγχρονο Κέντρο Εταιρικής Διοίκησης: Το Κέντρο θα υποστηρίζει τον Εκτελεστικό Πρόεδρο, τον Διοικητή και την Εκτελεστική Επιτροπή στην άσκηση της διοίκησης της νέας Τράπεζας. Παράλληλα, θα εξασφαλίζει τη συντονισμένη και αποτελεσματική λειτουργία των Επιχειρηματικών Μονάδων.
3.Ειδικές Επιτροπές: Οι Επιτροπές αυτές θα ασχολούνται με την ανάπτυξη και παρακολούθηση ευρύτερων τομέων δράσης και θα συγκροτηθούν στο προσεχές μέλλον.
Η κατανομή των Επιχειρηματικών Μονάδων μεταξύ των Υποδιοικητών έχει ως εξής:
Ο κ. Ανδρέας Βρανάς θα έχει την ευθύνη των Χρηματοδοτήσεων Μεγάλων και Μεσαίων Επιχειρήσεων και θα αναφέρονται σ' αυτόν οι Προϊστάμενοι των ακολούθων λειτουργιών:
- Χρηματοδοτήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων
- Χρηματοδοτήσεων Ναυτιλίας
- Χρηματοδοτήσεων Επιχειρήσεων Μεσαίου Μεγέθους
- Leasing
- Factoring
- Καθυστερήσεων
- Επενδυτικής Τραπεζικής (Investment Banking)
- Χρηματιστηριακών Εργασιών
- Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Venture Capital)
- Private Banking
- Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου Πελατών (Asset Management)
- Διαχείρισης Διαθεσίμων (Treasury)
Ο κ. Δημήτριος Μαντζούνης θα έχει την ευθύνη του Δικτύου Εσωτερικού και θα αναφέρονται σ' αυτόν οι Προϊστάμενοι των ακόλουθων λειτουργιών:
- Περιφερειακών Διοικήσεων Εσωτερικού
- Δικτύου Καταστημάτων Εσωτερικού
- Τεχνικών Υπηρεσιών
- Ακίνητης Περιουσίας
Ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης θα έχει την ευθύνη των Διοικητικών Λειτουργιών και θα αναφέρονται σ' αυτόν οι Προϊστάμενοι των ακόλουθων λειτουργιών:
- Προσωπικού
- Οικονομικών Υπηρεσιών
- Εποπτείας Θυγατρικών Εσωτερικού
- Οργάνωσης
- Πληροφορικής
- Διαχείρισης Τίτλων και Χρηματικού
- Θεματοφυλακής
- Επιμελητείας
- Διεθνούς Δικτύου
- Εποπτείας Θυγατρικών Εξωτερικού
- Λιανικής Τραπεζικής (Στεγαστικής Πίστης, Καταναλωτικής Πίστης, Πιστωτικών και Χρεωστικών Καρτών, Bankassurance, Χρηματοδότησης Μικρών Επιχειήσεων)
- Καταθετικών Προϊόντων
- Εναλλακτικών Δικτύων (E-Banking, Call Centers, Telemarketing, POS)
- Marketing
Στον Εκτελεστικό Πρόεδρο και τον Διοικητή θα αναφέρονται απευθείας οι Προϊστάμενοι των ακόλουθων λειτουργιών, οι οποίες θα απαρτίζουν το Κέντρο Εταιρικής Διοίκησης :
- Νομικής Υπηρεσίας
- Εσωτερικού Ελέγχου (Επιθεώρησης)
- Σχέσεων με τους Επενδυτές (Investor Relations)
- Γραμματείας της Τράπεζας
- Οικονομικών Μελετών
- Συστήματος Πληροφόρησης της Διοίκησης (MIS)
- Διαχείρισης Κινδύνων
Για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του έργου της συγχώνευσης, έχουν ήδη συσταθεί από τις Διοικήσεις των δύο Τραπεζών οι ακόλουθες Επιτροπές:
1.Επιτροπή Συντονισμού και Στήριξης του ΄Εργου της Συγχώνευσης των δύο Τραπεζών, η οποία απαρτίζεται από τον Υποδιοικητή της ΕΤΕ κ. Θ. Πανταλάκη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Γενικό Διευθυντή της Alpha Bank κ.Κ.Κυριακόπουλο, καθώς και καθ' ύλη αρμόδια στελέχη των δύο Τραπεζών.
2.Επιτροπή Αντιμετώπισης Θεμάτων Προσωπικού για το χειρισμό και τη λήψη αποφάσεων σε θέματα Προσωπικού σε σχέση με το ΄Εργο της Συγχώνευσης των δύο Τραπεζών, η οποία απαρτίζεται από τον Υποδιοικητή της ΕΤΕ κ.Θ.Πανταλάκη, τον Εντεταλμένο Γενικό Διευθυντή της Alpha Bank κ.Δ.Μαντζούνη, καθώς και τα καθ' ύλη αρμόδια στελέχη των δύο Τραπεζών.
3.Επιτροπή Αντιμετώπισης Θεμάτων Οργάνωσης και Πληροφορικής για το χειρισμό και τη λήψη αποφάσεων σε θέματα Οργάνωσης και Πληροφορικής σε σχέση με το ΄Εργο της Συγχώνευσης των δύο Τραπεζών, η οποία απαρτίζεται από τον Υποδιοικητή της ΕΤΕ κ. Θ. Πανταλάκη, τον Εντεταλμένο Γενικό Διευθυντή της Alpha Bank κ. Δ. Μαντζούνη, καθώς και τα καθ' ύλη αρμόδια στελέχη των δύο Τραπεζών.