MULTIRAMA Α.Ε.Β.Ε ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝ. & ΗΛΕΚΤΡΟΝ. ΥΛΙΚΟΥ

Οικονομικά Στοιχεία Α' εξαμήνου 2005

Με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Δ.Π.Χ.Π)

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟΣ
ΑΥΞΗΣΗ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑ 57 %

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2005 - Βελτίωση παρουσίασε το σύνολο των οικονομικών μεγεθών της MULTIRAMA ΑΕΒΕ για το 1ο εξάμηνο του έτους, τόσο σε επίπεδο εισηγμένης μητρικής εταιρείας όσο και σε ενοποιημένη βάση.

Ειδικότερα, ο Ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση κατά 57% και ανήλθε στα 30,5 εκ. από 19,4 εκ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα, γεγονός που οφείλεται στη βελτίωση της προϊοντικής γκάμας που διατίθεται από τα καταστήματα, στην επίτευξη ανταγωνιστικότερων τιμών, στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και στην εντυπωσιακή ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων. Σήμερα, η εταιρεία αριθμεί 66 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα από 47 κατά το πρώτο εξάμηνο του 2004 και αποτελεί το μεγαλύτερο εξειδικευμένο δίκτυο πώλησης ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ελλάδα.

Το περιθώριο μικτού κέρδους σαν ποσοστό επί του Κύκλου Εργασιών ανήλθε στο 18,6%, το οποίο είναι ιδιαίτερα υψηλό για τον κλάδο όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία. Τα Λειτουργικά Έξοδα ως ποσοστό επί του Κύκλου Εργασιών μειώθηκαν, από 21,60% κατά το 1ο εξάμηνο του 2004 στο 18,61% για το 2005.

Τα κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) για το 1ο εξάμηνο του 2005 ανήλθαν στα 0,68 εκ. από 0,80 εκ. το 2004, παρουσιάζοντας μείωση 16% σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2004, γεγονός που οφείλεται, κυρίως, στη μείωση του μικτού περιθωρίου κέρδους σαν αποτέλεσμα της επιθετικής πολιτικής της εταιρείας για κατάκτηση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς.

Όσον αφορά στα ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων (μετά από δικαιώματα μειοψηφίας) ανήλθαν στο 1 εκ. ζημίες από 0,24 εκ. κέρδη το 2004, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν έσοδα 0,65 εκ. από πώληση συμμετοχών.

Όσον αφορά στην εισηγμένη μητρική εταιρεία MULTIRAMA ΑΕΒΕ, τα μεγέθη της κινήθηκαν σε ανάλογους ρυθμούς με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 30,4 εκ. από 19,4 εκ. το 1ο εξάμηνο του 2004, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 57,1%, ενώ τα κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 0,72 εκ. από 0,92 εκ. παρουσιάζοντας μείωση 21%. Τα Κέρδη προ Φόρων ανήλθαν στα 0,94 εκ. ζημίες από 0,21 εκ. κέρδη το 2004.