ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ Α.Ε.

Οικονομικά αποτελέσματα 1ου εξαμήνου 2005

Υψηλή κερδοφορία με αποτελέσματα προ φόρων 1.051,4 χιλ. ευρώ, που οφείλονται κυρίως στην πώληση ακινήτων, παρουσίασε κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2005 η Αλφα Γκρίσιν Infotech AE. Η δραστηριότητά της στον τομέα των μηχανημάτων υποστήριξης ηλεκτρονικών υπολογιστών επηρεάστηκε από τους χαμηλούς ρυθμούς οι οποίοι χαρακτήρισαν την υλοποίηση έργων υποδομής τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2005. Η ενίσχυση ωστόσο του κύκλου εργασιών της σε μια δύσκολη μεταολυμπιακή περίοδο επιβεβαιώνει την ισχυρή της θέση στην αγορά που δραστηριοποιείται.

Σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις της εταιρίας για το πρώτο εξάμηνο του 2005, οι οποίες συντάχθηκαν με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα:


- Ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στο ύψος των 4.500,4 χιλ. ευρώ έναντι 4.458,7 χιλ. της αντίστοιχης περιόδου του 2004.
- Τα μικτά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1.236,4 χιλ. έναντι 1.354,8 χιλ. του πρώτου εξαμήνου του 2004.
- Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1.051,4 χιλ ευρώ έναντι 222,3 χιλ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου της προηγούμενης χρήσης παρουσιάζοντας αύξηση κατά 372,97%.
- Τα κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,13 ευρώ έναντι 0,02 ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Σημαντικές βελτιώσεις χαρακτήρισαν την κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρίας καθώς περιορίστηκε περισσότερο η ήδη χαμηλή δανειακή επιβάρυνση και ενισχύθηκε η καθαρή θέση της. Πιο αναλυτικά:


- Το σύνολο των υποχρεώσεων μειώθηκε κατά 23,3% και διαμορφώθηκε σε 3.247,2 χιλ. ευρώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2005 έναντι 4.235,1 χιλ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2004.
- Η σχέση ξένων προς ίδια κεφάλαια περιορίστηκε στο 0,28 από 0,35
- Η καθαρή θέση έφθασε τα 8.215,5 χιλ. στο πρώτο εξάμηνο του 2005 σημειώνοντας αύξηση κατά 7,8% έναντι των 7.618,3 χιλ. του πρώτου εξαμήνου του 2004.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2005 η Αλφα Γκρίσιν Infotech AE ξεκίνησε την υλοποίηση προγράμματος ανάπτυξης στις αγορές των Βαλκανικών χωρών και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στην ίδρυση με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας των εταιριών Alpha Grissin Infotech Boulgaria AD με δραστηριότητα στον τομέα των μηχανημάτων υποστήριξης Η/Υ και Alpha Grissin Imoti EOOD, Alpha Mladost Development SA με δραστηριότητες στον τομέα του real estate.

Η διοίκηση της εταιρίας προσδοκά, μεσοπρόθεσμα, σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων εκτός Ελλάδος καθώς και από τη βελτίωση των συνθηκών της ελληνικής αγοράς στην υλοποίηση έργων υποδομής τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής.