Οικονομικά αποτελέσματα
Σε ενοποιημένη βάση, ο κύκλος εργασιών για τη χρήση του 2006 ανήλθε στα 22,2 εκατ. ευρώ έναντι 18,7 εκατ. ευρώ το 2005 αυξημένος κατά 19% και το ποσοστό μικτού κέρδους επί των πωλήσεων ανήλθε σε 36% από 29% το 2005. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,1 εκατ. ευρώ από ζημίες -1,6 εκατ. ευρώ το 2005, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 170%. Ο Όμιλος την χρήση του 2006, πέτυχε σημαντική αύξηση των πωλήσεων στις αγορές του εξωτερικού, υλοποιώντας τον στρατηγικό σχεδιασμό του που είναι η συνεχής δημιουργία και ανάπτυξη νέων βελτιωμένων υβριδίων, η τοποθέτησή τους σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές, και η εμπορική τους εκμετάλλευση. Η ανάπτυξη των αγορών της Ανατολικής Μεσογείου, αποτελεί τον αρχικό στόχο του παραπάνω στρατηγικού σχεδίου.
Τη χρονιά που πέρασε επενδύθηκαν για έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ. Λειτούργησαν τα νέα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης εκτατικής καλλιέργειας (καλαμπόκι, ηλίανθος) σε Βουλγαρία και Αίγυπτο, τα οποία δημιουργούν νέα υβρίδια για τις αγορές των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής. Το 2007 θα επενδυθούν πάνω από 2 εκατ. ευρώ για την συνέχιση του ερευνητικού προγράμματος του ομίλου.
Τα αποτελέσματα μετά από φόρους (λόγω των φόρων τεσσάρων προηγουμένων χρήσεων που προέκυψαν από τον φορολογικό έλεγχο της μητρικής και επιβαρύνουν τη χρήση) ανήλθαν σε ζημίες 1,4 εκατ. ευρώ από ζημίες 1,6 εκατ. ευρώ το 2005.
Στην αγορά της Ελλάδας η εφαρμογή της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής (Κ.Α.Π.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαφοροποίησε το σύστημα των επιδοτήσεων στην εκτατική καλλιέργεια (βαμβάκι, καλαμπόκι) και οδήγησε σε κάμψη της αγοράς εφοδίων (λιπάσματα, χημικά, σπόροι κλπ). Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η υστέρηση του τζίρου της εταιρείας από την δραστηριότητα στην Ελλάδα.
Στην αγορά των κηπευτικών καλλιεργειών η οποία λειτουργεί ανεπηρέαστα από επιδοτήσεις και την νέα Κ.Α.Π., οι πωλήσεις σπόρων κηπευτικών και Σπυροφύτων (σπορόφυτα κηπευτικών) ακολούθησαν και θα συνεχίσουν να ακολουθούν αυξητική πορεία.
Παράλληλα η εταιρεία αύξησε την παραγωγική ικανότητα στην Ελλάδα επεκτείνοντας τις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις της, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες πωλήσεις σπυροφύτων.
Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, ο κύκλος εργασιών για τη χρήση του 2006 διαμορφώθηκε στα 13,3 εκατ. ευρώ έναντι 16,3 εκατ. ευρώ το 2005. Το ποσοστό μικτού κέρδους επί των πωλήσεων ανήλθε σε 40% από 29% το 2005.Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,4 εκατ. ευρώ από 2,9 κατ. ευρώ το 2005. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους (λόγω των φόρων 4 συσσωρευμένων προηγουμένων χρήσεων που προέκυψαν από τον φορολογικό έλεγχο) ανήλθαν σε ζημίες 1,3 εκατ. ευρώ από κέρδη 3.0 εκατ. ευρώ το 2005
Οι συνεχείς επενδύσεις στην ανάπτυξη πρωτοποριακών προϊόντων και η παράλληλη επέκταση σε νέες αγορές, θα συνεχίσουν να αποτελούν στρατηγική επιλογή της εταιρίας στο μέλλον.