Δελτίο Τύπου Επιτροπής Εταιρικών Πράξεων - Χρηματιστήριο Αθηνών


 

01 Αυγούστου 2023

 

Δελτίο Τύπου Επιτροπής Εταιρικών Πράξεων - Χρηματιστήριο Αθηνών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εταιρικών Πράξεων, γνωστοποιεί ότι θα υλοποιηθούν τα κάτωθι: 
 
Πέμπτη 03 Αυγούστου 2023
  • Έναρξη διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών της εταιρίας «REDS Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» (ISIN:GRS106003007) με νέα ονομαστική αξία εκάστης €1,17 σε συνέχεια μείωσης ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας.
Επίσης, η Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων ενημερώθηκε για την μεταβολή των μετοχών της εταιρίας «AUSTRIACARD HOLDINGS AG» (ISIN:AT0000A325L0) σε μετοχές χωρίς ονομαστική αξία και ενέκρινε την εισαγωγή των 18.176.934 νέων κοινών μετοχών της εταιρίας, σε συνέχεια αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω κεφαλαιοποίησης αποθεματικών, και την διάθεσή τους δωρεάν στους υφιστάμενους μετόχους σε αναλογία 1:1, υπό την αίρεση καταχώρισης της σχετικής τροποποίησης του καταστατικού από το Αυστριακό Μητρώο Εταιριών.
Οι ημερομηνίες καταγραφής (record date) και έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, θα προσδιοριστούν  με ανακοίνωση της εταιρίας.
 
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου

 


 

Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.

Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.

Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Κατέχει δε το διεθνές πρότυπο επιχειρησιακής συνέχειας  ISO22301 για το σύνολο των εταιρειών του, καθώς επίσης και για όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες και παρεχόμενα προϊόντα & υπηρεσίες.

Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρίες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).

Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του www.athexgroup.gr.