Αύξηση 10% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της εταιρίας το Α' εξάμηνο 2004
Αύξηση των μεγεθών της παρουσίασε η Autohelllas/Hertz και το πρώτο εξάμηνο του 2004. Πιο συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα ευρώ 45.6 εκ. έναντι ευρώ 41.6 εκ. της περυσινής αντίστοιχης περιόδου παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10%. Αντίστοιχα τα κέρδη προ αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο στα ευρώ 31.3 εκ. ενώ τα καθαρά κέρδη στα ευρώ 3.6 εκ.
Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι η αύξηση αυτή προήλθε τόσο από τον Κλάδο του Fleet Management όσο και από τον Κλάδο των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων.
Τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων παρουσιάζουν μείωση στα ευρώ 3.6 εκ. από ευρώ 4.8 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2003. Προκειμένου όμως να είναι συγκρίσιμα θα πρέπει να απομονωθούν μοναδικά γεγονότα που επηρέασαν τα δύο εξάμηνα.
Απομονώνοντας κανείς τα γεγονότα αυτά, τα κέρδη από τη δραστηριότητα έφθασαν τα ευρώ 3.7 εκ. από ευρώ 3.2 εκ. το αντίστοιχο διάστημα πέρισυ, αύξηση δηλαδή 17,2%. Σημειώνεται ότι λόγω εποχικότητας, το δεύτερο εξάμηνο έχει σημαντικά μεγαλύτερη κερδοφορία. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι τα κέρδη από την πώληση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αποτελούν μέρος των οργανικών αποτελεσμάτων της εταιρείας ενώ παρουσιάζονται ως ανόργανα κέρδη.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα ευρώ 48.9 εκ. ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ αποσβέσεων στα ευρώ 32.5 εκ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία του στόλου οχημάτων της Autohellas στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2004 ανέρχεται στα ευρώ 246 εκ., ενώ οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας στην επέκταση και ανανέωση του στόλου για το σύνολο του 2004 αναμένεται να φθάσουν τα ευρώ 90 εκ. Στο τέλος του Ιουνίου 2004 ο στόλος της Autohellas / Hertz έφθασε τα 20.600 αυτοκίνητα διατηρώντας φυσικά την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά το 2003 η Autohellas/Hertz έκλεισε με κέρδη προ φόρων ευρώ 16.9 εκ. παρουσιάζοντας αύξηση 19% σε σχέση με το 2002.