Γιάννος Κοντόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών
(Εκτελεστικό μέλος)

Ο Γιάννος Κοντόπουλος εντάχθηκε στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών ως Διευθύνων Σύμβουλος το 2022.

Διαθέτει μακρά και επιτυχημένη διεθνή εμπειρία στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Διετέλεσε Partner, Chief Macro Strategist στο CQS Fund στο Λονδίνο, με προηγούμενη υπηρεσία στην UBS και τη Merrill Lynch, και διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην Eurobank Asset Management.

Έχει εργαστεί σε ανώτερες διοικητικές θέσεις σε κεφαλαιαγορές της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και της Αθήνας.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Wall Street στην Salomon Brothers. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες, τη UBS και τη Merrill Lynch, όπου δημιούργησε και ηγήθηκε μεγάλων ομάδων κορυφαίων αναλυτών, χτίζοντας ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο επαφών με μεγάλους και σημαντικούς επενδυτικούς οίκους σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα διετέλεσε Chief Investment Officer της Eurobank καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Asset Management, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στη χώρα. Έχει επίσης εργαστεί σε καίριες θέσεις σε hedge funds στο εξωτερικό με δισεκατομμύρια σε επενδύσεις στις διεθνείς αγορές.

Είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Χρηματιστηρίου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και Μέλος της Επιτροπής Εργασίας της Ομοσπονδίας Ευρωασιατικών Χρηματιστηρίων (FEAS).

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κοντόπουλος είναι κάτοχος Ph.D., M.Phil. και M.A. στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Columbia και A.B., επίσης στα Οικονομικά, από το Πανεπιστήμιο Harvard.

Υπηκοότητα: Ελληνική

 

 

Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων