Αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2005

Η RILKEN ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2005

Η Rilken δημοσιεύει σήμερα τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2005, τα οποία συντάχθηκαν για πρώτη φορά σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς. Τα ποσά του αντίστοιχου πρώτου τριμήνου του 2004 έχουν τροποποιηθεί ανάλογα προκειμένου να είναι συγκρίσιμα με αυτά του 2005.

Oι πωλήσεις της Rilken στο πρώτο τρίμηνο του 2005 ανήλθαν σε 5.718 χιλ. Ευρώ, μειωμένες κατά 14,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2004.

Oι εγχώριες πωλήσεις παρουσίασαν μείωση 11,4% που οφείλεται κυρίως στην πτώση της αγοράς των καταναλωτικών προϊόντων και του υψηλού επιπέδου των αποθεμάτων στην αγορά. Μείωση της τάξεως 36,6% εμφάνισε και ο τομέας των εξαγωγών εξαιτίας των τιμών και της ισοτιμίας του Ευρώ / Δολαρίου.

Τα μικτά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν σε ποσοστό 20,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και ανήλθαν σε 3.560 χιλ. Ευρώ το 2005 έναντι 4.444 χιλ. Ευρώ το 2004. Η μείωση αυτή οφείλεται στην προαναφερθείσα μείωση των πωλήσεων και στις αυξημένες τιμές των πρώτων υλών.

Τα έξοδα εκμετάλλευσης της εταιρείας μειώθηκαν κατά 6,6%, παρά τo 2,9% του πληθωρισμού, λόγω της γενικότερης περιοριστικής πολιτικής δαπανών που ακολουθήθηκε.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 287 χιλ. Ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2005, παρουσιάζοντας μείωση 62,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2004. Η μείωση αυτή είναι αποτέλεσμα της μείωσης των πωλήσεων και του περιθωρίου μικτού κέρδους που δεν αντισταθμίστηκαν από τη μείωση των συνολικών δαπανών της Εταιρίας καθώς επίσης και σε μία μικρή επίδραση από την υιοθέτηση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

Ο Όμιλος Rilken, ο οποίος αποτελείται από την Rilken A.E. και την Εταιρεία διανομής καταναλωτικών προϊόντων Schwarzkopf & Rilken Ελλάς A.Ε., πραγματοποίησε ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις 6.495 χιλ. Ευρώ μειωμένες κατά 14,7% σε σχέση με τις πωλήσεις της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους. Η μείωση των πωλήσεων οφείλεται στους λόγους που αναφέρθηκαν ανωτέρω δηλαδή στη γενικότερη πτώση της ελληνικής αγοράς καθώς επίσης και των εξαγωγών.

Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου μειώθηκαν επίσης κατά 58,6% έναντι του προηγούμενου έτους και ανήλθαν σε 350 χιλ Ευρώ το 2005 έναντι 845 χιλ. Ευρώ του αντίστοιχου τριμήνου του 2004 λόγω των παραγόντων που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Η Rilken A.E., είναι εταιρεία παραγωγής και εμπορίας Καλλυντικών προϊόντων που ειδικεύεται στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και εδρεύει στην Αθήνα. Η Εταιρεία είναι μέλος του ομίλου της Henkel που είναι και ο κύριος μέτοχος της Rilken A.E. μέσω της θυγατρικής του εταιρείας Henkel Ελλάς.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων