Γεώργιος Δουκίδης

Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

                      

Ο κ. Δουκίδης είναι Καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Διετέλεσε μέλος του Πανεπιστημιακού Συμβουλίου, διευθυντής της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και συνιδρυτής της θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων ACEin του ΟΠΑ. Το Ερευνητικό Κέντρο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του ΟΠΑ, το οποίο ίδρυσε και διηύθυνε μέχρι το 2021, είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ειδικότητά του μεταξύ των European Business Schools. Αποτελείται από 40 ερευνητές και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία 50 διεθνώς ανταγωνιστικά ερευνητικά έργα. Η ερευνητική του αριστεία έχει αναγνωριστεί με διάφορα διεθνή βραβεία, όπως το European Case Study Award 2009 στην κατηγορία "Knowledge, Information and Communication Systems Management" και το European ECR award στην κατηγορία "Retail Innovation with Business Analytics" το 2015.

Είναι κάτοχος πτυχίου Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Operational Research και PhD in Artificial Intelligence/Simulation από το London School of Economics (LSE) όπου δίδαξε από το 1982 έως το 1990. Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής στο LSE και στο Brunel University, δίδαξε σε κορυφαίες ευρωπαϊκές σχολές διοίκησης επιχειρήσεων, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 250 επιστημονικές εργασίες και 20 βιβλία (10 με διεθνείς εκδότες). 

Διετέλεσε Πρόεδρος του ΤΑΝΕΟ (Greek New Economy Fund) και αντιπρόεδρος του GRECA (Greek eCommerce Association). Τα τελευταία 30 χρόνια έχει διατελέσει σύμβουλος σε πολλούς οργανισμούς/επιχειρήσεις σε τομείς όπως η επιχειρηματική ανάπτυξη, η καινοτομία και ο ανασχεδιασμός, το ηλεκτρονικό επιχειρείν και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η επιχειρηματική ανάλυση.

Υπηκοότητα: Ελληνική

 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ


 
 
 
Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων