Το 2006 αποτελεί σταθμό για τη νέα φάση ανάπτυξης του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS

Τη στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS παρουσίασαν οι επικεφαλής των εταιριών του, κατά την ετήσια ενημέρωση οικονομικών αναλυτών και εκπροσώπων των τραπεζών για τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2005, που πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Παιανία.
Θετικά προβλέπονται τα αποτελέσματα του Ομίλου για το 2006, καθώς κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους η υπογραφή των νέων συμβάσεων ξεπερνά τα Euro 200 εκατ. Υπενθυμίζεται ότι το 2005 οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε Euro 535,4 εκατ. και τα ποσοστά των πωλήσεων ανά τομέα, είναι: Τηλεπικοινωνίες 54%, Πληροφορική 22%, Αμυντικά Συστήματα 13% και Κατασκευές 11%. "Ολοκληρώνεται η νέα φάση ανάπτυξης του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS", τόνισε ο κ. Δ. Κλώνης, Γενικός Διευθυντής και Εντεταλμένος Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας "Όσον αφορά την INTRACOM TELECOM, οι πωλήσεις στο εξωτερικό αποτελούν πάνω από το 60% των εσόδων της, καθώς η εταιρία δραστηριοποιείται εξαγωγικά σε περισσότερες από 50 χώρες και απασχολεί 2.500 άτομα, εκ των οποίων το 68,5% είναι επιστημονικό προσωπικό", δήλωσε ο κ. Α. Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος. Για το 2006 προβλέπεται η ίδρυση 3 νέων θυγατρικών στη Σαουδική Αραβία, Συρία και Πολωνία, ενώ στο Α' τρίμηνο του έτους υπέγραψε συμβάσεις αξίας Euro 150 εκατ. Δυναμική πορεία διαγράφει επίσης η INTRACOM IT SERVICES που δραστηριοποιείται στο e-government και banking & enterprising. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις διεθνείς δραστηριότητες, καθώς σημαντικά έργα εμφανίζονται στις αγορές διακυβέρνησης της διευρυμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης των 25 και στον τραπεζικό τομέα. Κατά την παρουσίασή του, ο κ. Δ. Πλαγιάννης, Γενικός Διευθυντής Τραπεζικών και Επιχειρηματικών Λύσεων υπογράμμισε ότι οι κύριες νέες συμβάσεις για το πρώτο τετράμηνο του 2006 είναι περί τα Euro 55 εκατ., ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαγωνισμοί συνολικής αξίας Euro 120 εκατ., εκ των οποίων αναμένεται να συμβολαιοποιηθεί τουλάχιστον το 50%.
Ειδικά για την INTRASOFT International, πρέπει να αναφερθεί ότι αποτελεί έναν από τους 5 κύριους προμηθευτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με πελάτες σχεδόν το σύνολο των ευρωπαϊκών οργάνων. "Με ισχυρό ευρωπαϊκό brand name, 600 εργαζόμενους και παρουσία σε 5 χώρες, η INTRASOFT International έχει κατοχυρώσει έργα για το Α' τρίμηνο του 2006 συνολικής αξίας πάνω από Euro 20 εκατ.", ανέφερε ο κ. Αθ. Κωτσής, Διευθύνων Σύμβουλος.
Ανοδική πορεία διαγράφει η INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS που αποτελεί τον κυριότερο κατασκευαστή αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Γ. Τρουλλινό, Διευθύνοντα Σύμβουλο, η εταιρία ενισχύει την προώθηση των προϊόντων της στις ξένες αγορές, μέσω προγραμματικών συμφωνιών για συνεργασία με κορυφαίους διεθνείς integrators, μεταξύ των οποίων, η γερμανική εταιρία Krauss-Maffei Wegmann για το σύστημα WISPR, που υπεγράφη πρόσφατα. Στις δραστηριότητες και τα μεγέθη της INTRAKAT, της μόνης κατασκευαστικής με βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αναφέρθηκε ο κ. Π. Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος, υπογραμμίζοντας ότι στη χρήση 2006 η εταιρία έχει υπογράψει μέχρι στιγμής συμβάσεις για την ολοκλήρωση κατασκευαστικών έργων συνολικής αξίας Euro 32 εκατ., νέες συμβάσεις ύψους Euro 15,19 εκατ. για τηλεπικοινωνιακά έργα, ενώ το ύψος των υπογεγραμμένων συμβάσεων της μονάδας Μεταλλικών Κατασκευών για την χρήση 2006 ανέρχεται σε Euro 5,64 εκατ.
Τέλος, δυναμικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει η νέα εταιρία του Ομίλου, Hellas On Line (HOL). Ο κ. Α. Κουκουβίνος, Διευθύνων Σύμβουλος, παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξής της εταιρίας, η οποία εστιάζει στη επανασχεδίαση και τη δημιουργία δικτύου με πανελλαδικό κορμό που θα υποστηρίζει όλες τις εφαρμογές της, την προώθηση του IPTV και του triple-play με στόχο την αύξηση των οικιακών ευρυζωνικών πελατών. Στόχος της HOL είναι να αποτελέσει έναν από τους δύο πρώτους εναλλακτικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην Ελλάδα.

Σχετικά με την INTRACOM HOLDINGS
Η INTRACOM ιδρύθηκε το 1977 και από το 1990 είναι εισηγμένη στο Χ.Α (ASE/FTSE-20 index). Το Δεκέμβριο 2005 με την αναδιοργάνωση του Ομίλου, δημιουργήθηκε η INTRACOM HOLDINGS, ένας από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς Ομίλους στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες, στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στον τραπεζικό και επιχειρηματικό τομέα, στα ηλεκτρονικά αμυντικά συστήματα και στις κατασκευές. Οι σημαντικότερες θυγατρικές της είναι οι: INTRACOM TELECOM, INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS, INTRACOM IT SERVICES, INTRAKAT και η H.O.L.. Η INTRACOM HOLDINGS, ως Όμιλος, απασχολεί 5.084 εργαζόμενους, δραστηριοποιείται εξαγωγικά σε 60 χώρες και διατηρεί θυγατρικές σε 16 χώρες.
Περισσότερες πληροφορίες: www.intracom.com.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων