Συμφωνία για συμμετοχή σε διαδικασία πώλησης του συνόλου των μετοχών δηλαδή ποσοστού 20% της εταιρίας SILKWAY HOLDING BV.

Βάσει της Απόφασης ΕΚ 5/204 Αρθρο 4 παρ. 1δ σας γνωστοποιούμε συμφωνία για συμμετοχή σε διαδικασία πώλησης του συνόλου των μετοχών δηλαδή ποσοστού 20% της εταιρίας SILKWAY HOLDING BV. (Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία SILKWAY HOLDING BV κατέχει το 100% της UNITEL LLC στο Ουζμπεκιστάν).

Αναλυτικότερα, η ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ ανακοινώνει ότι υπέγραψε σύμβαση με την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ρωσική εταιρία "Vimpel-Communications" ("VimpelCom") για την πώληση του 20% που κατέχει στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας UNITEL LLC ("UNITEL") στο Ουζμπεκιστάν.

Η εταιρία VimpelCom εξαγοράζει το 100% της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας UNITEL LLC έναντι συνολικού τιμήματος που ανέρχεται σε $200 εκατ., αναλαμβάνοντας το καθαρό χρέος που εκτιμάται να ανέλθει στα $13,4 εκ. την ημερομηνία μεταβίβασης και οφείλεται στο εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο μετοχικό σχήμα της UNITEL LLC συμμετέχουν η ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (Ε.Β.R.D.) και ο Πάνος Γερμανός. Επομένως, για το 20% που κατέχει η ΓΕΡΜΑΝΟΣ, θα λάβει αναλογικά το ποσό των $40 εκατ. Υπενθυμίζεται ότι η ΓΕΡΜΑΝΟΣ είχε προβεί στην αγορά του συγκεκριμένου ποσοστού στις 15 Σεπτεμβρίου του 2004 με τίμημα τα $14,7 εκατ.

Η εταιρία Unitel είναι κάτοχος εθνικών αδειών GSM-900 και 1800. Σήμερα εξυπηρετεί περίπου 364.000 συνδρομητές, έχοντας ηγετικό μερίδιο στην αγορά του Ουζμπεκιστάν της τάξεως του 31%.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της UNITEL από την VimpelCom τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών του Ουζμπεκιστάν και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου του 2006.

Η ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ και η Vimpel-Communications θα διερευνήσουν και νέες πιθανές ευκαιρίες συνεργασίας.

Ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΡΜΑΝΟΣ δήλωσε σχετικά "Όπως είχαμε δηλώσει και στο παρελθόν η συμμετοχή μας στο Ουζμπεκιστάν ήταν αποτέλεσμα μιας πολύ αξιόλογης ευκαιρίας για μεσοπρόθεσμη επένδυση. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την έκβαση της επένδυσης αυτής που εκπληρώνει τις δεσμεύσεις που είχαμε λάβει απέναντι στους μετόχους μας παράλληλα με την αποκόμιση σημαντικών κερδών για την εταιρία μας".


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων