Παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Autohellas ATEE για την χρήση του 2005 στην ΕΘΕ

Την Τετάρτη 12 Απριλίου, και στο πλαίσιο των τακτικών εκδηλώσεων της Ένωσης Θεσμικών επενδυτών, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Autohellas ATEE για την χρήση του 2005. Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ευτύχιος Βασιλάκης, παρουσία του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Autohellas κου Δημήτρη Μαγγιώρου και της διευθύντριας οικονομικών υπηρεσιών κας Λίζας Πελεκάνου.

Ο κύκλος εργασιών της Autohellas εμφανίζεται αυξημένος κατά 3% το 2005, καθώς ανήλθε στα Euro 107.5 εκ. έναντι Euro 104.4 το 2004. Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα Euro 15.9εκ από Euro 16.9 εκ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η αναπόσβεστη αξία του στόλου των αυτοκινήτων της εταιρείας ανέρχεται στο τέλος του 2005 στα Euro 238εκ. ενώ οι συνολικές επενδύσεις για επέκταση και ανανέωση του στόλου για το σύνολο του 2005 έφθασε τα Euro 83 εκ.

Κατά την παρουσίαση τονίστηκε η διεύρυνση μέσω της Demstar Rentals 2005 στην Κύπρο και της ΕΛΤΡΕΚΚΑ Α.Ε., ενώ έγινε λόγος και για τις προοπτικές του κλάδου των μακροχρόνιων ενοικιάσεων και διαχείρισης στόλου (fleet management), που εξακολουθεί να εμφανίζει αυξητικές τάσεις κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος κλάδος συμμετέχει πλέον σε ποσοστό μεγαλύτερο του 65% στο σύνολο του κύκλου εργασιών της Autohellas. Εκτενής αναφορά έγινε και για τον κλάδο των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων (rent-a-car) αναφέρθηκαν τα προβλήματα που ο κλάδος αντιμετωπίζει, αλλά και οι προοπτικές που προκύπτουν από τις αισιόδοξες προβλέψεις εισερχόμενου τουρισμού για το 2006 την στρατηγική απόφαση της εταιρίας να επαναδιαπραγματευθεί τυχόν συμφωνίες με μεγάλους Tour Operators και Brokers εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί συμφέρον για τα αποτελέσματα της εταιρείας και την περαιτέρω εκμετάλλευση της εσωτερικής αγοράς.

Τέλος συζητήθηκαν επίσης η πορεία της θυγατρικής Autotechnica LTD που αντιπροσωπεύει την Hertz στην Βουλγαρία ενώ παράλληλα είναι και ο εισαγωγέας της SEAT στην χώρα αυτή, καθώς και η έναρξη λειτουργίας της DEMSTAR RENTALS 2005 LTD, εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Κύπρο κάνοντας χρήση του franchise της Hertz που δόθηκε στην Autohellas.

Τέλος αναφορά έγινε και στην έναρξη δραστηριοποίησης της Hertz στον τομέα ενοικίασης επαγγελματικών μηχανημάτων (Hertz Equipment Rental Corporation).


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων