Οικονομικά αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2006

Ο Όμιλος εταιρειών ΚΩΝ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ -CARDICO ανακοίνωσε τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του για το εννεάμηνο του 2006 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.
Στο εννεάμηνο του 2006 περιορίστηκαν τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου, γεγονός το οποίο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην βελτίωση των περιθωρίων κερδοφορίας κατά το τρίτο τρίμηνο της χρήσης σε σχέση με τα δύο πρώτα.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε Euro 131 εκατ. έναντι Euro 163,8 εκατ. το εννεάμηνο του 2005, σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 20%. Η πτώση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην μείωση των τιμών των Α'' υλών και των τελικών προϊόντων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σε επίπεδο όγκων οι πωλήσεις του Ομίλου σημείωσαν αύξηση.
Τα μικτά κέρδη του Ομίλου στο εννεάμηνο της χρήσης 2006 ανήλθαν σε Euro 6,8 εκατ. έναντι Euro 22,8 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ αντίστοιχα το περιθώριο μικτού κέρδους διαμορφώθηκε σε 5,2% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 13,9% το εννεάμηνο του 2005. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το μικτό περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε σημαντικά κατά το τρίτο τρίμηνο του 2006 συγκριτικά με τα δύο πρώτα τρίμηνα, γεγονός το οποίο αποδίδεται στην ολοκλήρωση της υλοποίησης των μεσοπρόθεσμων συμβολαίων αγορών που είχε συνάψει η εταιρεία, όταν η τιμή των πρώτων υλών κυμαινόταν σε υψηλά επίπεδα.
Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε Euro 45 χιλ. το εννεάμηνο του 2006 έναντι Euro 15,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές Euro 2,5 εκατ. έναντι κερδών Euro 11,0 εκατ., ενώ τέλος τα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν για το εννεάμηνο του 2006 σε ζημιές Euro 2,00 εκατ. έναντι κερδών Euro 5,5 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2005.
Τα Στοιχεία και Πληροφορίες και οι Περιοδικές Οικονομικές Καταστάσεις για το εννεάμηνο του 2006 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.cardico.com.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων