Απάντηση σε Επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Σε απάντηση της από 8/5/2006 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας ''ΙΣΟΤΙΜΙΑ'' της 6-7/5/2006 υπό τον τίτλο "Διπλό χτύπημα ετοιμάζει η PROTON BANK", η PROTON Επενδυτική Τράπεζα Α.Ε. (στο εξής η "PROTON") σημειώνει τα εξής:
1) Δεν είναι αληθή και διαψεύδονται τα όσα περιέχονται στο πρώτο σκέλος του παραπάνω δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο η PROTON BANK βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τα αναφερόμενα σ' αυτό funds για την είσοδό τους ως ξένου στρατηγικού εταίρου στο μετοχικό της κεφάλαιο. Διάφοροι ενδιαφερόμενοι ξένοι επενδυτές και οίκοι, μεταξύ των οποίων και όχι αποκλειστικά περιλαμβάνονται και τα αναφερόμενα στο εν λόγω δημοσίευμα funds, έχουν κατά καιρούς προσεγγίσει βασικούς μετόχους της εταιρίας. Εφόσον οι εν λόγω επαφές ωριμάσουν και εξελιχθούν σε οποιουδήποτε τύπου συμφωνία, η Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα, σύμφωνα με τη νόμιμη υποχρέωσή της, το επενδυτικό κοινό.
2) Ως προς το δεύτερο σκέλος που αφορά τις συζητήσεις για στρατηγική συνεργασία με την PROBANK και μια μικρή ελληνική Τράπεζα, η διοίκηση της Τράπεζας ενημερώνει ότι έχει έρθει σε επαφές με Τράπεζες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό για ενδεχόμενη συνεργασία, οι οποίες όμως δεν βρίσκονται σε τόσο προχωρημένο στάδιο ώστε να έχουν προκύψει ή να αναμένονται να προκύψουν άμεσα συγκεκριμένες συμφωνίες.
3) Η Τράπεζα για μια ακόμη φορά ανακοινώνει, ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής για τη δυναμική ανάπτυξή της, τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της και την ενίσχυση της παρουσίας της στον κλάδο, παρακολουθεί στενά, διαβουλεύεται και μελετά με τη δέουσα επιμέλεια και προσοχή όλες τις δυνατότητες και μορφές συνεργασίας, οι οποίες δύνανται να συμβάλουν ουσιαστικά στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής, μέσω κατάλληλων επιχειρηματικών κινήσεων, που θα προσδώσουν αξία στην ίδια και στους μετόχους της. Η PROTON επαναλαμβάνει και πάλι τη δέσμευσή της, η οποία άλλωστε αποτελεί και υποχρέωσή της, για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των μετόχων της και του επενδυτικού κοινού, εφόσον υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με επιχειρηματική συνεργασία της με οποιοδήποτε ημεδαπό ή αλλοδαπό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ή επενδυτή.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων