Ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών

Η Εταιρεία ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε., σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνει τα βασικά οικονομικά μεγέθη για τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 2006, καθώς και τις εκτιμήσεις της Διοίκησης για την τρέχουσα χρήση του 2007, σε επίπεδο Ομίλου.
Για τη χρήση του 2006, οι Πωλήσεις διαμορφώνονται σε 161,5 εκ. ευρώ, το EBITDA σε 25 εκ. ευρώ, και τα κέρδη προ φόρων (EBT) σε 15 εκ. ευρώ.
Οι πλήρεις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας για τη χρήση 2006 θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2007 και ώρα 17:00 ενώ την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2007 και ώρα 16:00 και 17:00, θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική επικοινωνία (conference call) με Έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές, αντίστοιχως.
Για τη χρήση του 2007, οι Πωλήσεις εκτιμώνται σε 230 εκ. ευρώ, το EBITDA σε 41,2 εκ. ευρώ, και τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) σε 25 εκ. ευρώ. Τα μεγέθη αυτά αντιπροσωπεύουν αύξηση των πωλήσεων κατά 42,4% έναντι του 2006, αύξηση του EBITDA κατά 64,8% και των κερδών προ Φόρων (ΕΒΤ) κατά 66,7%.
Σύμφωνα με τη Διοίκηση, τα πιο πάνω μεγέθη θα υλοποιηθούν με βάση το επιχειρησιακό πρόγραμμα που ακολουθεί η Εταιρεία για την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο εσωτερικό πραγματοποιούνται σημαντικές επενδύσεις προς ενίσχυση της καθετοποιημένης δομής του Ομίλου, ενώ η πρόσφατη απόφαση της Εταιρείας να καταστεί βασικός μέτοχος της εισηγμένης KEGO A.E., εντάσσεται ακριβώς σε αυτή τη στρατηγική. Στο εξωτερικό, βρίσκονται σε εξέλιξη η διεθνοποίηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων του Ομίλου, στην Τουρκία όπου υλοποιείται η καθετοποιημένη δομή του Ομίλου, ενώ αναμένονται σύντομα εξελίξεις για τη δημιουργία μονάδας προπάχυνσης γόνου στην Ισπανία.
Σε ότι αφορά την απόφαση του Ομίλου ΝΗΡΕΥΣ να καταστεί βασικός μέτοχος στην εταιρεία KEGO A.E., η οποία έχει επιτυχή παρουσία στην ελληνική αγορά και δυναμική εξέλιξη στον τομέα ιχθυοτροφών, ζωωτροφών και γενετικού υλικού, αυτή εντάσσεται στη συνολική στρατηγική του Ομίλου για με την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση της καθετοποιημένης δομής του και της ηγετικής θέσης του στη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων