Τροποποίηση Καταστατικού

Η εταιρεία ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ ενημερώνει ότι, δυνάμει σχετικών αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας της 6ης Δεκεμβρίου 2005 αποφασίσθηκαν ομόφωνα οι προταθείσες τροποποιήσεις του καταστατικού της εταιρείας ως εξής:

Α) Τροποποίηση της παραγράφου 4 του άρθρου 16 του καταστατικού της εταιρείας ως προς την διεύρυνση των εταιρειών υπέρ των οποίων θα δίδονται οι ως άνω εγγυήσεις, δεδομένης της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων και των συνεργασιών του Ομίλου καθώς και της ιδιότητας της ΝΗΡΕΥΣ ως στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία SEAFARM IONIAN A.E. Ειδικότερα η σχετική τροποποίηση του άρθρου 16 παρ.4 του καταστατικού της εταιρείας έχει ως ακολούθως:



"Αρθρο 16 1. .................
2. ...................
3. ....................
4. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έχει την εξουσία και αρμοδιότητα να παρέχει εγγυήσεις πάσης φύσεως σε τραπεζικές εταιρείες ή άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για την εξασφάλιση δανείων που παρέχονται απο τους ως άνω οργανισμούς σε εταιρείες συνδεδεμένες με αυτήν ή σε εταιρείες από τις οποίες εξαρτά ουσιώδη οικονομικά συμφέροντα".

Β) Τροποποίηση του άρθρου 20 παρ.1 του καταστατικού της εταιρείας με προσθήκη β' εδαφίου ως προς την διάταξη του καταστατικού της εταιρείας για την δυνατότητα συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας στο Νομό Αττικής. Κατόπιν των ανωτέρω, η σχετική παράγραφος του άρθρου 20 εφεξής θα έχει το ακόλουθο περιεχόμενο :
"Αρθρο 20
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει στην έδρα της εταιρείας, τακτικά μία φορά κάθε ημερολογιακό μήνα και έκτακτα όσες φορές κρίνει αναγκαίο ο Πρόεδρός του, που είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στη σύγκληση όταν την ζητήσουν με έγγραφο δύο (2) τουλάχιστον σύμβουλοι. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει έγκυρα και εκτός έδρας στην Αθήνα καθώς και στην ευρύτερη περιοχή εντός των ορίων του Νομού Αττικής".

Γ) Τροποποίηση του άρθρου 36 παρ. 1 του καταστατικού της εταιρείας ως προς την αναγκαιότητα εναρμόνισης των διατάξεων του καταστατικού της εταιρείας με τις ισχύουσες διατάξεις του Κ.Ν.2190/1920, η οποία εφεξής θα έχει το ακόλουθο περιεχόμενο:
"Αρθρο 36
1. Εξαιρετικά προκειμένου για αποφάσεις που αφορούν στη μεταβολή της εθνικότητας της εταιρείας, σε μεταβολή του αντικειμένου της επιχείρησης αυτής, σε επαύξηση των υποχρεώσεων των μετόχων, σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μη προβλεπόμενη από το Καταστατικό, σύμφωνα με το άρθρο 13 (παράγραφοι 1 και 2) του Κ.Ν. 2190/1920, ή επιβαλλόμενη από διατάξεις νόμων ή γενόμενη με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, σε μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, σε μεταβολή του τρόπου διάθεσης των κερδών, σε συγχώνευση, διάσπαση, μετατροπή, αναβίωση, παράταση της διάρκειας ή διάλυσης της εταιρίας, παροχή ή ανανέωση εξουσίας προς το Διοικητικό Συμβούλιο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με το άρθρο 13 παράγραφος 1 του Κ.Ν. 2190/1920, η συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης όταν παρίστανται ή αντιπροσωπεύονται κατ' αυτήν μέτοχοι εκπροσωπούντες τα δύο τρίτα (2/3) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου".

Δ) Τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας με προσθήκη τελικής διάταξης στο καταστατικό της εταιρείας, υπό το νέο αριθμό 58, προκειμένου να θεμελιωθεί, για σκοπούς ερμηνείας και πρακτικής εφαρμογής, ότι σε κάθε περίπτωση που τυχόν κάποιο θέμα δεν ρυθμίζεται από το καταστατικό της εταιρείας ή ρυθμίζεται κατά τρόπο διαφορετικό από το Νόμο 2190/1920, ο Νόμος αυτός θα ισχύει και θα κατισχύει αντίστοιχα. Η τελική αυτή διάταξη έχει το ακόλουθο περιεχόμενο:
"Αρθρο 58
1. Για κάθε θέμα που δεν ρυθμίζεται στο παρόν καταστατικό, ισχύει ο Νόμος 2190/1920 όπως αυτός τροποποιηθείς και κωδικοποιηθείς ισχύει εκάστοτε. Για οποιοδήποτε θέμα που ρυθμίζεται στο καταστατικό διαφορετικά απ' ότι στον Κωδικοποιημένο Νόμο 2190/1920, υπερισχύουν οι διατάξεις του Νόμου, ακόμα και αν αυτές δεν είναι αναγκαστικού δικαίου".


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων