Τηλεοπτική συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Χαράλαμπου Ξυλούρη στο GREEK BUSINESS CHANNEL

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό GREEK BUSINESS CHANNEL παραχώρησε την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2006 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sprider κ. Χαράλαμπος Ξυλούρης σχολιάζοντας μεταξύ άλλων τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τις μελλοντικές προοπτικές της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο δίκτυο καταστημάτων λιανικής, το οποίο σήμερα αριθμεί 39 σημεία πώλησης και αποτελεί το κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Ομίλου Sprider. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας, στην ελληνική αγορά μπορούν να λειτουργήσουν και να αναπτυχθούν ικανοποιητικά 60 Sprider Megastores και 20 Citystores. Προς αυτή την κατεύθυνση η SPRIDER έχει προγραμματίσει για το 2006 η λειτουργία 6 νέων καταστημάτων, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει και στην ριζική ανακαίνιση επιλεγμένων σημείων πώλησης.

Επιπρόσθετα, ο κ. Ξυλούρης σημείωσε ότι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται μεταφορά του επιτυχημένου μοντέλου λειτουργίας των καταστημάτων SPRIDER εκτός των ελληνικών συνόρων, με την δημιουργία ενός πιλοτικού σημείου πώλησης σε χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση περαιτέρω ανάπτυξης.

Αναφορικά με την μερισματική πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η εταιρεία στην τρέχουσα χρήση, ο κ. Ξυλούρης, δήλωσε ότι κύριος στόχος της SPRIDER αποτελεί η έμπρακτη ανταπόδοση της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι μέτοχοι της στην πορεία και τις προοπτικές της. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το μέρισμα που θα διανεμηθεί για το 2006 εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένο κατά 20%.

Τέλος, ο κ. Ξυλούρης πραγματοποίησε σύντομη αναφορά στις εκτιμήσεις της εταιρείας για τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης, όπου αναμένεται αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξεως του 17% - 20%, η οποία εκτιμάται ότι θα επηρεάσει ανάλογα και τα υπόλοιπα μεγέθη αποτελεσμάτων του Ομίλου μέχρι και τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων