Σύναψη συμφωνίας μετόχων με την Τουρκική Εταιρεία VATAN DEGI GRUBU A.S.

Η ΙΜΑΚΟ MEDIA S.A., σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων στις οποίες είχε

προβεί στην τακτική Γενική Συνέλευση της 21ης Ιουνίου 2005 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας κος Πέτρος Κωστόπουλος αναφορικά με τα επιχειρηματικά πλάνα της Εταιρείας για τη διετία 2005-2006 για την επέκταση της εκδοτικής δραστηριότητας της ΙΜΑΚΟ και εκτός Ελλάδος, ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας μετόχων με την Τουρκική Εταιρεία VATAN DEGI GRUBU A.S., για την ίδρυση τουρκικής εταιρείας με την επωνυμία VATAN-IMAKO στην Τουρκία. Στην εν λόγω εταιρεία η ΙΜΑΚΟ MEDIA S.A. θα συμμετέχει με ποσοστό 50% και η VATAN DEGI GRUBU A.S. επίσης με ποσοστό 50%. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται σε YTL 1.350.000 (Ευρώ 1.031.000 περίπου).

Σκοπός της νέο ιδρυθείσας εταιρείας είναι η έκδοση διεθνών τίτλων περιοδικών στην τοπική αγορά.

Επί του παρόντος, βρίσκονται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης οι διαδικασίες για την απόκτηση δικαιώματος έκδοσης στην Τουρκία του διεθνούς γυναικείου τίτλου INSTYLE σε συνεργασία με την Time Inc. Το περιοδικό INSTYLE εκδίδεται πέραν των Η.Π.Α. και στην Μεγάλη Βρετανία, στη Ρωσία, στη Βραζιλία, στην Κορέα, τη Γερμανία, στην Αυστραλία, στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Η Time Inc. είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως εκδότης περιοδικών, εκδίδοντας περισσότερους από 150 τίτλους και με αναγνωστικό κοινό που ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια παγκοσμίως μηνιαίως και με ποσοστό απορρόφησης της διαφημιστικής δαπάνης που αγγίζει το 25% της αγοράς των αμερικανικών περιοδικών. Η Time Inc. είναι η θυγατρική της Time Warner Inc., εταιρείας με ηγετική θέση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με δραστηριότητα στο χώρο της τηλεόρασης, των εκδόσεων, του κινηματογράφου και των interactive εφαρμογών.

Πρόθεση της νέας εταιρείας είναι να προχωρήσει στην έκδοση στην τοπική αγορά και άλλων διεθνών τίτλων περιοδικών, αποκτώντας τα δικαιώματα από διεθνείς εκδοτικούς οίκους.

Η αγορά περιοδικών στην Τουρκία είναι σε αρχικό στάδιο, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης τόσο της διαφημιστικής δαπάνης όσο και της κυκλοφορίας των lifestyle περιοδικών και των περιοδικών μόδας.

Η εταιρεία VATAN DEGI GRUBU A.S., ιδρύθηκε το 2002 με αποκλειστικό σκοπό την έκδοση εφημερίδων και περιοδικών. Σήμερα η VATAN εκδίδει τρία μηνιαία περιοδικά, εκ των οποίων το ένα "Madame Figaro" εκδίδεται σε συνεργασία με τον διεθνή εκδοτικό οίκο LeFigaro Group of France, ενώ οι άλλοι δύο "Boxer και Μιx" είναι τοπικοί τίτλοι. Επίσης εκδίδει δύο εβδομαδιαία περιοδικά, τα οποία είναι επίσης τοπικοί τίτλοι "Haftalik Magazine και Tekborsa". Στο σύνολο τους τα περιοδικά που εκδίδει η VATAN, έχουν καταφέρει να βρίσκονται ανάμεσα στα κορυφαία από άποψη κυκλοφορίας και διαφημιστικής απορρόφησης. Πέραν των περιοδικών, η VATAN εκδίδει και την εφημερίδα "VATAN DAILY", η οποία έχει καταφέρει να εδραιωθεί ανάμεσα στις πρώτες τρεις τουρκικές εφημερίδες από άποψη κυκλοφορίας.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων