Συμφωνία μεταβίβασης μετοχών

Η Μυτιληναίος ΑΕ - Όμιλος Επιχειρήσεων και η ΔΕΛΤΑ PROJECT AE μετά από σχετική επιστολή των βασικών μετόχων της κ.κ. Κατσαρού Κωνσταντίνου, Κατσαρού Μαρίας, Δεληγιώργη Αναστασίου, Δεληγιώργη Ευσταθίας και Παπαγεωργίου Ευάγγελου, ανακοινώνουν ότι την 8.5.2006 υπεγράφη δεσμευτική συμφωνία μεταξύ της Μυτιληναίος ΑΕ - Όμιλος Επιχειρήσεων και των βασικών μετόχων της εταιρείας ΔΕΛΤΑ PROJECT AE, με αντικείμενο την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρείας ΔΕΛΤΑ PROJECT AE και τη συνεργασία των μερών σύμφωνα με τα παρακάτω ειδικότερα αναφερόμενα:
Η Μυτιληναίος ΑΕ - Όμιλος Επιχειρήσεων θα αποκτήσει ποσοστό 44,624% και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος 8% αντιστοίχως του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΛΤΑ PROJECT AE, ήτοι 6,578,000 κοινές ονομαστικές μετοχές, από τους ανωτέρω πέντε βασικούς μετόχους. Η μεταβίβαση αυτή θα γίνει έναντι συνολικού τιμήματος ευρώ 16,116,100, ήτοι ευρώ 2,45 ανά μετοχή και θα πραγματοποιηθεί υπό την αίρεση της λήψης των τυχόν αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές, διοικητικές και ρυθμιστικές αρχές το αργότερο μέχρι την 31η Μαίου 2006, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί ο νομικός, οικονομικός και τεχνικός έλεγχος της ΔΕΛΤΑ PROJECT AE. Σε συνέχεια της απόκτησης αυτής η Μυτιληναίος ΑΕ - Όμιλος Επιχειρήσεων θα προβεί σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της μειοψηφίας της ΔΕΛΤΑ PROJECT AE σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Τα μέρη συμφώνησαν επίσης την παροχή προς τους πωλητές δικαιώματος προαίρεσης πώλησης (Put Option) επιπλέον ποσοστού 17,35% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ήτοι 2,168,622 μετοχών, τις οποίες κατέχουν σήμερα, έναντι τιμής ευρώ 8 ανά μετοχή. Το δικαίωμα αυτό θα δύναται να ασκηθεί από τους ανωτέρω βασικούς μετόχους κατά το χρονικό διάστημα από 01/08/2006 έως 31/10/2006. Η τιμή εξάσκησης του δικαιώματος αυτού θα δύναται όμως να μειώνεται κατά το μέτρο που τυχόν προκύψουν αποκλίσεις από τη συμφωνημένη αποτίμ ηση βάσει του νομικού, οικονομικού και τεχνικού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί.
Συμφωνήθηκε επίσης ότι ο κ. Αναστάσιος Δεληγιώργης θα παραμείνει στο ΔΣ της εταιρείας και μετά την ανάληψη της διοίκησης από τη Μυτιληναίος Α.Ε. - Όμιλος Επιχειρήσεων και συγκεκριμένα να κατέχει τη θέση του Προέδρου.
H Μυτιληναίος Α.Ε. - Όμιλος Επιχειρήσεων αποτελεί κορυφαίο βιομηχανικό Όμιλο στους τομείς της Μεταλλουργίας, Κατασκευής Ενεργειακών Έργων, Ενέργειας και Αμυντικής Βιομηχανίας. Ο Όμιλος Μυτιληναίου δραστηριοποιείται διεθνώς μέσω παραγωγικών μονάδων και στρατηγικών συμμαχιών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχοντας κυρίαρχη θέση στους περισσότερους από τους τομείς που δραστηριοποιείται. Στο πλαίσιο του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου, η ΔΕΛΤΑ PROJECT θα αποτελέσει το φορέα για την ανάπτυξη σε πρώτη φάση των δραστηριοτήτων του στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Η ΔΕΛΤΑ PROJECT AE αναμένεται να επωφεληθεί σημαντικά από ευκαιρίες συνεργιών σε όλους τους τομείς δραστηριότητας και συνεργασίας με τον Όμιλο Μυτιληναίου, ενώ με την υλοποίηση της ανωτέρω εξαγοράς, ο Όμιλος αυξάνει σημαντικά τη συνολική ισχύ των αδειών παραγωγής σε σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε περίπου 360 MW με δικαίωμα απόκτησης επιπλέον 195 MW αιολικών πάρκων, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης (σύνολο 550 MW).


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων