Σταθερές πωλήσεις για τον Ομιλο ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών για το 9μηνο 2004

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το πρώτο εννεάμηνο του 2004 παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο του 2003, στα ευρώ 545,1 εκατ. κυρίως λόγω των μειωμένων πωλήσεων του Ομίλου ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ κατά 16,1%. Βασική αιτία ήταν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης όπου και δραστηριοποιείται ο Όμιλος Παγωτού. Η διαφορά αυτή καλύφθηκε από την θετική πορεία των πωλήσεων των υπόλοιπων θυγατρικών του Ομίλου σε όλους τους άλλους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται (φρέσκα γαλακτοκομικά, καταψυγμένα, μαζική εστίαση).

Παρόλα αυτά, οι στόχοι του Ομίλου για βελτίωση του κόστους και οργάνωσης καθώς και αύξησης των ελεύθερων ταμειακών ροών τον τελευταίο χρόνο καλύφθηκαν επιτυχώς. Έτσι, το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε κατά 2 μονάδες φθάνοντας το 40,4% από 38,2% την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν μείωση κατά 4,1% και ανήλθαν σε ευρώ 77,0 εκατ. από ευρώ 80,3 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2003. Ωστόσο, σημαντική βελτίωση παρουσίασαν οι ελεύθερες ταμειακές ροές του Ομίλου μέσα στο 2004 οι οποίες προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατ. ευρώ στο τέλος τους έτους. Η αύξηση των ελεύθερων ταμειακών ροών θα συμβάλει στη συγκράτηση των δανειακών υποχρεώσεων παρά τις δυσμενείς συνθήκες στην αγορά του παγωτού.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) αυξήθηκαν κατά 2,5% σε ευρώ 43,5 εκατ. από ευρώ 42,4 εκατ. το 2003, κυρίως λόγω της μείωσης των αποσβέσεων.

Τέλος, τα κέρδη προ φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 23,1 εκατ. ευρώ από 19,6 εκατ. ευρώ το 2003, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 18% κυρίως λόγω της σημαντική βελτίωση της χρηματοοικονομικής διαχείρισης κατά το τρίτο τρίμηνο του 2004 και της μείωσης των αποσβέσεων του Ομίλου.

Επισημαίνεται, ότι με βάση την πορεία του τέταρτου τριμήνου, τα συνολικά αποτελέσματα του έτους αναμένονται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με το 2003.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων