Σημαντική βελτίωση αποτελεσμάτων για τον ΟΜΙΛΟ PLIAS το έτος 2004

Μείωση ζημιών προ Φόρων Ομίλου κατά 50,5%

O Όμιλος εταιριών Plias ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2004. Ο Κύκλος Εργασιών της Εταιρείας PLIAS A.B.E.E. ανήλθε σε 11,6 εκατ. ευρώ κατά το 2004 έναντι 9,0 εκατ. ευρώ κατά το 2003, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 29%, η οποία οφείλεται αφενός σε νέες συνεργασίες και στην επέκταση των υπαρχόντων με διεθνείς οίκους για την παραγωγή φασόν προϊόντων και αφετέρου στη διείσδυση σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Την ίδια περίοδο, τα Αποτελέσματα προ Φόρων (ΕΒΤ) διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους ευρώ 2,9 εκατ., παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 41,3%, έναντι ζημιών ύψους ευρώ 5,0 εκατ., κατά το 2003. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βελτίωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην αύξηση του Κύκλου Εργασιών της Εταιρείας, στη ριζική αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής, που είχε σαν αποτέλεσμα τη σημαντικότατη μείωση των λειτουργικών δαπανών, καθώς και στην πώληση ενός οικοπέδου της Εταιρείας στην Κάτω Κηφισιά.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε ευρώ 38,2 εκατ. έναντι ευρώ 58,1 εκατ., την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, παρουσιάζοντας μείωση κατά 34,3%. Η μείωση αυτή οφείλεται στη διακοπή της διανομής προϊόντων τρίτων, που δεν παρουσίαζαν κερδοφορία. Επιπλέον, θα πρέπει να αναφερθεί ότι στον ενοποιημένο Κύκλο Εργασιών του Ομίλου κατά το 2003 συμπεριλαμβανόταν και ο Κύκλος Εργασιών της Τσακίρης ΑΒΕΕ.

Αντίστοιχα, τα Αποτελέσματα προ Φόρων του Ομίλου (ΕΒΤ) παρουσίασαν επίσης σημαντική βελτίωση κατά 50,5% και διαμορφώθηκαν σε ζημίες ευρώ 7,3 εκατ. έναντι ζημίες ευρώ 14,8 εκατ., το 2003.

Η βελτίωση αυτή, που παρουσιάζει στα μεγέθη του ο Όμιλος Plias, τόσο σε ενοποιημένο επίπεδο, όσο και σε επίπεδο μητρικής εταιρίας, είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς ενεργειών αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης, με κύριους άξονες την αναδιάρθρωση των εμπορικών δραστηριοτήτων του Ομίλου, την αναδιάρθρωση του Διοικητικού Σχήματος και των Λειτουργιών του, την Αναδιάρθρωση, τον Έλεγχο και τον Περιορισμό των Δαπανών & Εξόδων του Ομίλου και τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής του κατάστασης.

Ειδικότερα, έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των διοικητικών και επιχειρηματικών αλλαγών, που εστίασε:
α) στην αναδιάρθρωση των εμπορικών δραστηριοτήτων: με τη διακοπή της διάθεσης προϊόντων τρίτων που δεν παρουσίαζαν κερδοφορία, την εστίαση στη διανομή προϊόντων ξηρού φορτίου σε κανάλια διανομής, όπως χονδρέμποροι και αντιπρόσωποι Super Markets και τη διακοπή της διανομής προϊόντων νωπού φορτίου τρίτων. Επιπλέον, έμφαση έχει δοθεί στις εξαγωγές, στα private label προϊόντα και στις βιομηχανικές και φασόν πωλήσεις.
β) στην αναδιάρθρωση του Διοικητικού Σχήματος: με τη δημιουργία ενός μικρότερου και περισσότερο ευέλικτου διοικητικού σχήματος, τη μείωση των εξόδων διάθεσης και εμπορίας, τις συνεχείς περικοπές δαπανών και την εκποίηση μη παραγωγικών παγίων.

Η δεύτερη φάση της αναδιοργάνωσης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και σύντομα αναμένεται η υλοποίηση μιας σειράς ενεργειών που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση της εικόνας του Ομίλου και κυρίως της χρηματοοικονομικής του κατάστασης.

Η στρατηγική του Ομίλου Plias για το 2005 για την Παπουτσάνης, μία πλήρως καθετοποιημένη βιομηχανία παραγωγής στερεών & υγρών σαπουνιών και προϊόντων προσωπικής περιποίησης, εστιάζει κυρίως στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών με μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες για την παραγωγή φασόν και private label προϊόντων. Στην εσωτερική επώνυμη αγορά, στόχος είναι η διατήρηση του μεριδίου που κατέχει η εταιρία, με τον ανασχεδιασμό των προϊόντων και τον εξορθολογισμό του προϊοντικού μίγματος. Για την Gageo Α.Β.Ε.Ε., εταιρία leader στην παραγωγή και διάθεση καλλυντικών προϊόντων για την ξενοδοχειακή αγορά, στόχος είναι η συνέχιση της σημαντικής ανάπτυξης που παρουσίασε η εταιρία, κατά τη διάρκεια του 2004, με την ενίσχυση των εξαγωγικών της δραστηριοτήτων και την επέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας με την εταιρία Κορρές Α.Ε. Για την Olympus Foods Α.Β.Ε.Ε., που εξειδικεύεται στην παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία σαλατών και σαλτσών, η Διοίκηση του Ομίλου Plias εστιάζει στον εξορθολογισμό των δαπανών παραγωγής και διοίκησης και την περαιτέρω διείσδυση στις αγορές private label και φασόν. Για την εταιρεία Plias Εμπορική η Διοίκηση του Ομίλου αναμένει την βελτίωση της λειτουργίας της εταιρίας, εστιάζοντας κυρίως στην εμπορία των προϊόντων του Ομίλου. Επίσης, στοχεύει στην ανάπτυξη της συνεργασίας με τη Γαλλική εταιρία Cadum s.a., ιδιοκτήτρια εταιρία της σειράς προϊόντων προσωπικής περιποίησης Cleopatra διεθνώς. Τέλος, για την εταιρία διανομής ειδών ευρείας κατανάλωσης Plias Hungary KFT στόχος είναι η ανάπτυξη νέων συνεργασιών και ο εξορθολογισμός των εξόδων και των δαπανών.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του έτους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Αδ. Λέντσιος, ανέφερε: "Το 2004 ήταν έτος σκληρής δουλειάς και συστηματικών προσπαθειών προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού και της εξυγίανσης του Ομίλου μας. Προσπαθειών που τα αποτελέσματά τους αντικατοπτρίζονται και στα μεγέθη μας. Το 2005 θα είναι ένας χρόνος καθοριστικός για την μελλοντική πορεία του Ομίλου. Ο πήχης μας έχει τοποθετηθεί ψηλά, στοχεύοντας τόσο στην αναδιάρθρωση και βελτίωση της χρηματοοικονομικής μας κατάστασης όσο και στην ανάπτυξη των θυγατρικών μας εταιριών. Αυτές οι δύο βασικές στρατηγικές, σε συνδυασμό με την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς μας και τον συνεχή περιορισμό των δαπανών και λειτουργικών εξόδων σε όλες τις εταιρίες, πιστεύουμε ότι θα οδηγήσουν σε μια υγιή ανάπτυξη του Ομίλου PLIAS στο εγγύς μέλλον".

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την κ. Τέτη Κανελλοπούλου, V+O Communication Resources, τηλ: 210 72.49.000 e-mail: tk@vando.gr.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων