Ολοκλήρωση ιδιωτικής τοποθέτησης μετοχών της LAMDA DETERGENT

Η ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση πώλησης μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης (placement) 6.300.000 μετοχών κυριότητας της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. και εκδόσεως της θυγατρικής της Lamda Detergent (ή ποσοστού επί του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Detergent 16,12%) σε αλλοδαπούς θεσμικούς επενδυτές. Το ποσοστό της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. στην θυγατρική εταιρεία Lamda Detergent μετά την ολοκλήρωση της ιδιωτικής τοποθέτησης διαμορφώνεται από 50,15% σε 34,03% επί του μετοχικού κεφαλαίου και επί των δικαιωμάτων ψήφου. Συγκεκριμένα διατέθηκαν μέσω της Τράπεζας Sal Oppenheim jr & Cie και των ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΧΕΠΕΥ και PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με ιδιωτική τοποθέτηση και μέσω της διαδικασίας book building, 6.300.000 μετοχές της Lamda Detergent, συνολικού ποσού 35.280.000 Euro. Σημειώνεται δε, ότι η ζήτηση του επενδυτικού κοινού υπερκάλυψε την προσφερόμενη ποσότητα τέσσερις φορές.
Η διάθεση των μετοχών, πραγματοποιήθηκε κατόπιν εκδήλωσης σχετικού ενδιαφέροντος από την Sal Oppenheim jr & Cie, για λογαριασμό πελατών της (επενδυτικά χαρτοφυλάκια εξωτερικού), γεγονός που συντελεί σημαντικά στην αύξηση της ρευστότητας της εταιρείας και της κεφαλαιακής της βάσης.
Τα κεφάλαια τα οποία αντλήθηκαν από την ανωτέρω ιδιωτική τοποθέτηση θα συνεισφέρουν σημαντικά στην υλοποίηση των στρατηγικών στόχων του ομίλου της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στις αγορές της Νότιο Ανατολικής Ευρώπης.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων