Οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου 2006

Με τους ίδιους ρυθμούς του 2005 κινήθηκαν οι πωλήσεις και τα κυριότερα οικονομικά μεγέθη της Α. ΚΑΛΠΙΝΗΣ - Ν. ΣΙΜΟΣ Α.Ε.Β.Ε. το πρώτο τρίμηνο του 2006. Σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα σημειώθηκε μικρή μείωση πωλήσεων και σημαντική κάμψη κερδών τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής. Συγκεκριμένα:

Μείωση παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο του 2006 ανερχόμενος σε Euro 31,6 εκατ. έναντι Euro 34,7 εκατ. του πρώτου τριμήνου του 2005. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), διαμορφώθηκαν σε Euro 1,6 εκατ. έναντι Euro 4,4 εκατ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 0,8 εκατ. έναντι 1,7 εκατ. Οι ενοποιημένες αποσβέσεις ανήλθαν σε Euro 0,4 εκατ. και το σύνολο της ενοποιημένης καθαρής θέσης διαμορφώθηκε σε Euro 84,6 εκατ.


Σε επίπεδο μητρικής εταιρίας, η εισηγμένη Α. ΚΑΛΠΙΝΗΣ - Ν. ΣΙΜΟΣ Α.Ε.Β.Ε. παρουσίασε κύκλο εργασιών Euro 27,3 εκατ. έναντι Euro 30,4 εκατ. του πρώτου τριμήνου του 2005. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε Euro 1,4 εκατ. έναντι Euro 4,1 εκατ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 0,7 εκατ. έναντι 1,9 εκατ. Οι αποσβέσεις ανήλθαν σε Euro 0,3 εκατ. και το σύνολο της καθαρής θέσης διαμορφώθηκε σε Euro 76,4 εκατ. Ο δείκτης ξένα προς ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκε σε 0,72 ενώ η λογιστική αξία ανά μετοχή ανέρχεται σε Euro 6,1.
Η απόκλιση που παρατηρείται στην κερδοφορία του πρώτου τριμήνου του 2005 σε σχέση με το τρέχον τρίμηνο είναι συγκυριακή, επηρεασμένη από τις χαμηλότερες τιμές κτήσης εμπορευμάτων του έτους 2004. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία προβλέπεται στο επόμενο τρίμηνο τα περιθώρια κέρδους να σημειώσουν βελτίωση.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων