Οικονομικά αποτελέσματα έτους 2004

Οι δημοσιευόμενες Λογιστικές Καταστάσεις για τη Χρήση 2004, αποτυπώνουν την απόφαση της εταιρίας για την πλήρη, διαφανή και σαφή απεικόνιση των μεγεθών της, με βάση τις αρχές των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

Το Ενεργητικό της εταιρίας, όπως θα εμφανίζεται στον Ισολογισμό της 31/12/2004, θα είναι απαλλαγμένο από την καταγραφή κονδυλίων τα οποία δεν είναι συμβατά με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Με γνώμονα την απόφαση της εταιρίας, ποσά που αφορούσαν Έξοδα Πολυετούς Απόσβεσης, Απόσβεσης Προηγουμένων Χρήσεων και Επισφαλείς Απαιτήσεις, επιβαρύνουν τη χρήση του 2004 και απομειώνουν την Λογιστική Καθαρή Θέση της Εταιρίας. Επίσης στο Παθητικό της εταιρίας θα περιέχονται οι προβλέψεις που απαιτεί η Αρχή της Συντηρητικότητας.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω Λογιστικών Εγγραφών, το Πιστοποιητικό των Ορκωτών Ελεγκτών δεν περιλαμβάνει ούτε μία αρνητική παρατήρηση για την σύνταξη των Λογιστικών Καταστάσεων της Χρήσεως του 2004.

Με τον ίδιο τρόπο συντάχθηκαν και οι Λογιστικές Καταστάσεις των θυγατρικών εταιριών που συμμετέχουν στη διαμόρφωση του Ενοποιημένου Ισολογισμού της Εταιρίας, ώστε και οι ενοποιημένες καταστάσεις να ικανοποιούν τις ίδιες αρχές.

Η αναμενόμενη επίσημη εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, κατά τις επόμενες χρήσεις, εκτιμάται ότι δεν θα έχει καμία αρνητική επίπτωση στους Λογαριασμούς της Εταιρίας και ασφαλώς δεν θα επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για τους Μετόχους. Αντιθέτως, η επίσημη εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, θα επιτρέψει την καταγραφή της Αποτίμησης της Ακίνητης Περιουσίας της Εταιρίας, η οποία θα προσαυξήσει σημαντικά την Λογιστική Καθαρή Θέση.

Επίσης, η επίσημη εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων θα επιτρέψει την ορθότερη καταγραφή του ποσού που αφορά τις Αποτιμήσεις των Συμμετοχών της Εταιρίας και του αρνητικού Αποθεματικού που έχει σχηματισθεί. Στο Αποθεματικό αυτό περιέχονται οι υποαξίες των Χαρτοφυλακίων της Εταιρίας, τα οποία έχουν αποτιμηθεί με την Αρχή Συντηρητικότητας. Μετά την εφαρμογή των Λογιστικών Προτύπων αναμένεται η σημαντική βελτίωση της Λογιστικής Αποτιμήσεως του Χαρτοφυλακίου των Μετοχών των μη εισηγμένων εταιριών. Πρόθεση της Διοίκησης της Εταιρίας είναι να εξαντλήσει κάθε διάταξη και ερμηνεία, που θα επιτρέψει, κατά την οριστική σύνταξη του Ισολογισμού της χρήσης 2004, να οδηγήσει το ποσό που τυχόν θα απομείνει, ως αρνητικό αποθεματικό, σε "Λογαριασμό εις Νέον". Με τον τρόπο αυτό η εταιρία θα μπορεί, χωρίς να μειώσει την Λογιστική Καθαρή Θέση της Εταιρίας, να άρει κάθε ενδεχόμενο τεχνικό εμπόδιο για την Μερισματική Πολιτική των επομένων Χρήσεων. Το Αποτέλεσμα Χρήσεως 2004 διαμορφώνεται αρνητικό στο ποσό των ευρώ 27,4 εκ. και αυτό οφείλεται εξ ολοκλήρου στα Αρνητικά Έκτακτα Αποτελέσματα ευρώ 12,1 εκ. και τις Αποσβέσεις ευρώ 15,3 εκ.

Η Καθαρή Θέση της εταιρίας διαμορφώνεται στο ύψος των ευρώ 76,2 εκ. και είναι μειωμένη με τις προβλέψεις που απαιτεί η Αρχή της Συντηρητικότητας και αναμένεται να αυξηθεί μετά την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων και τις μεθόδους αποτιμήσεων που θα προβλέπεται από το πλαίσιο εφαρμογής τους.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων