Οικονομικά αποτελέσματα Α' τριμήνου 2006

H Eταιρία Mevaco ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της χρήσης 2006 σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης. Ο κύκλος εργασιών της Εταιρίας σημείωσε στο πρώτο τρίμηνο του 2006 αύξηση της τάξεως του 34,3% και ανήλθε σε 5,66 εκατ. ευρώ έναντι 4,21 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) της Εταιρίας ανήλθαν σε 1,48 εκατ. ευρώ έναντι 0,90 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2005 σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 64,5%. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2006 σε 855 χιλιάδες ευρώ έναντι 420 χιλιάδων ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 103,5%.
Η Εταιρία έχει ήδη αναλάβει σημαντικές παραγγελίες και κινείται αναπτυξιακά στο εσωτερικό, με έμφαση στα ειδικά εταιρικά χαρακτηριστικά που διαθέτει σε συνδυασμό με την επενδυτική της πολιτική, και στο εξωτερικό, μέσω της διεύρυνσης των εξαγωγών της και της εξασφάλισης επιχειρηματικών συνεργασιών μακράς και ουσιαστικής προοπτικής.
Παράλληλα, συνεχίζει την επιθετική πολιτική στον τομέα των επενδύσεων σε μηχανολογικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας τελευταίας γενιάς, για την αντιμετώπιση των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων της ελληνικής αγοράς αλλά και της εξαγωγικής της δραστηριότητας. Στα πλαίσια αυτά βρίσκεται σε εξέλιξη επένδυση ύψους 4 εκ. ευρώ το οποίο έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα" (Μέτρο 2.5.3), ενώ έχει υποβληθεί αίτηση ένταξης πρόσθετων επενδύσεων 1,2 εκ. ευρώ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων στον τομέα της Βιομηχανικής υπεργολαβίας (Μέτρο 2.7.3).
Σημαντικά ενισχυμένα είναι και τα αποτελέσματα σε επίπεδο Ομίλου, αντικατοπτρίζοντας τα θετικά αποτελέσματα των κινήσεων εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της οικονομικής θέσης και της παραγωγικής δυναμικότητας της Mevaco Βορείου Ελλάδος. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 6,18 εκ. ευρώ, έναντι 4,56 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2005, σημειώνοντας αύξηση 35,5%. Τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 1,50 εκ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 96%, τα δε κέρδη μετά από φόρους και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του 2006 σε 845,79 εκ. ευρώ, έναντι 322,5 χιλιάδες ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2005, παρουσιάζοντας αύξηση 162,2%.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων