Οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου 2004

Το πρώτο εννεάμηνο του 2004 οι πωλήσεις του Ομίλου της ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ Α.Ε. στην Ελλάδα επηρεάστηκαν από τις ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην Ν.Α. Ευρώπη και κυρίως στα Βαλκάνια όπου δραστηριοποιείται η ΔΕΛΤΑ όπως επίσης και από τα χαμηλά επίπεδα τουρισμού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αναλυτικά για τη ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ Α.Ε.

  • Οι πωλήσεις στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν στα ευρώ 71,3 εκατ. από ευρώ 78,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2003, παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 8,7%.
  • Το μικτό κέρδος αυξήθηκε στο 47,5% από 44,8%, επηρεασμένο από τη μείωση του κόστους.
  • Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στην Ελλάδα παρουσίασαν οριακή μείωση στα ευρώ 14,0 εκατ. από ευρώ 14,4 εκατ., τονίζοντας ακόμη περισσότερο την προσπάθεια βελτίωσης κόστους ειδικά στα κόστη λειτουργίας και διάθεσης κατά περίπου 7,5%.
  • Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) αυξήθηκαν κατά 11,4%, φθάνοντας έτσι τα ευρώ 7,1 εκατ. από ευρώ 6,4 εκατ., ενισχυμένα επίσης από την μείωση των αποσβέσεων κατά περίπου 15%.
  • Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 28,5% στα ευρώ 2,6 εκατ. από ευρώ 3,7 εκατ. λόγω των εξόδων της Ολυμπιακής Χορηγίας που ολοκληρώθηκαν το 2004.

Σε ενοποιημένη βάση:

Οι πωλήσεις της εταιρείας, ανήλθαν σε ευρώ 116,0 εκατ. έναντι ευρώ 138,3 εκατ. μειωμένες κατά 16,1%.

  • Ο συντελεστής μικτού κέρδους παρουσίασε οριακή αύξηση της τάξης του 0,6% και ανήλθε σε 46,7% από 46,1% το 2003.
  • Η μείωση των ενοποιημένων κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθε σε 31%, ήτοι σε ευρώ 16,8 εκατ. από ευρώ 24,4 εκατ. το 2003.
  • Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) μειώθηκαν κατά 74,4% σε ευρώ 2,2 εκατ. από ευρώ 8,7 εκατ.
  • Οι ανωτέρω δυσμενείς συνθήκες της αγοράς, ειδικότερα στα Βαλκάνια, οδήγησαν τον Όμιλο Παγωτού σε ζημιές προ φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας σε ενοποιημένη βάση της τάξεως των ευρώ 5,1 εκατ. από κέρδη ευρώ 3,4 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Με βάση αυτές τις συνθήκες η διοίκηση της εταιρείας έλαβε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας των εταιρειών του εξωτερικού ώστε να ελαχιστοποιήσει αυτές τις καθαρά εξωγενείς αρνητικές επιπτώσεις. Συγκεκριμένα προχώρησε:

1. σε αναδιάρθρωση των δικτύων διανομής, κυρίως με αλλαγή από ίδια δίκτυα σε δίκτυα αντιπροσώπων, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του σταθερού κόστους διανομής,

2. σε περιορισμό του κόστους λειτουργίας των εργοστασίων,

3. σε αναδιοργάνωση του προσωπικού σε όλα τα επίπεδα με στόχο τη μετατροπή του λειτουργικού κόστους από σταθερό σε μεταβλητό.

Εξάλλου, οι υποχρεώσεις του Ομίλου Παγωτού παρουσίασαν οριακή αύξηση κατά 3,0% το πρώτο εννεάμηνο του 2004 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003, λόγω των ανωτέρω μέτρων που πήρε η διοίκηση για να αντισταθμίσει τις αρνητικές συνθήκες της αγοράς καθώς και να βελτιώσει τη διαχείριση των κεφαλαίων με βασικό στόχο την ενίσχυση των ελεύθερων ταμειακών ροών του Ομίλου Παγωτού οι οποίες προβλέπεται να είναι θετικές για το έτος 2004.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων