Νέα Συνεργασία της PROFILE με την Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα επέλεξε το σύστημα Basel II Capital Manager της εταιρείας SunGard και την εταιρεία PROFILE για την υλοποίηση του πλαισίου κεφαλαιακής επάρκειας < Βασιλεία ΙΙ> και τη Διαχείριση Οικονομικού Κεφαλαίου. Η PROFILE ανέλαβε νέο έργο για την Εθνική Τράπεζα που αφορά την μηχανογραφική κάλυψη των απαιτήσεων που υπαγορεύονται από το νέο πλαίσιο της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων (Βασιλεία II) και στην Διαχείριση Οικονομικού Κεφαλαίου. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα επέλεξε το σύστημα της εταιρείας SunGard, Basel II Capital Manager για τον υπολογισμό και την διαχείριση εποπτικού και οικονομικού κεφαλαίου, την παραγωγή των σχετικών αναφορών προς την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και για την πλήρη κάλυψη των τριών Πυλώνων του Συμφώνου της Βασιλείας ΙΙ. Το SunGard Basel II Capital Manager είναι μια ολοκληρωμένη λύση για την μοντελοποίηση και ανάλυση της Διαχείρισης Κινδύνων, η οποία υποστηρίζει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις κανονιστικής συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της Βασιλείας ΙΙ, και στην ανάπτυξη υποδειγμάτων για τη διαχείριση οικονομικού κεφαλαίου. Το Basel II Capital Manager βασίζεται στην πλατφόρμα WhiteLight, η οποία παρέχει τις δυνατότητες Data Warehouse / Business Intelligence που απαιτούνται για την επεξεργασία του όγκου δεδομένων του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Η Τράπεζα θα χρησιμοποιήσει επίσης το σύστημα BancWare Data Integration για να μορφοποιήσει και να ενσωματώσει τα απαραίτητα στοιχεία απ όλες τις τεχνολογικές πλατφόρμες της Τράπεζας αυτοματοποιώντας την συλλογή των δεδομένων που απαιτούνται για τους υπολογισμούς και τις διεργασίες διαχείρισης κεφαλαίου. Το Basel II Capital Manager επέλεξε η Εθνική Τράπεζα για την πλούσια λειτουργικότητα, τον σημαντικό αριθμό τραπεζών που το έχουν εφαρμόσει, αλλά και για την τοπική υλοποίηση και υποστήριξη που της παρέχει η PROFILE ως αντιπρόσωπος της SunGard. Η PROFILE έχει ήδη εγκαταστήσει στην Εθνική Τράπεζα την επενδυτική πλατφόρμα της IMSplus και το σύστημα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων NOUS CRM που καλύπτουν ανάγκες της Διεύθυνσης Διαχείρισης Χαρτοφυλακίων Ιδιωτών (Private Banking), καθώς και τα συστήματα Adaptiv Panorama και Reech της εταιρείας Sungard για front και back office λειτουργίες του Dealing Room της Τράπεζας.

Για την PROFILE:
Η PROFILE παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής στον χρηματοοικονομικό και τον ευρύτερο επιχειρηματικό χώρο μέσω δυο διακριτών επιχειρησιακών μονάδων με παρουσία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο. Συγκεκριμένα, η επιχειρησιακή μονάδα PROFILE Financial Solutions προσφέρει λύσεις στους τομείς του Investment Management, Treasury & Risk, Brokerage & Trading, Market Data & Analytics, Shareholders Management και Banking. H επιχειρησιακή μονάδα PROFILE Business Solutions παρέχει λύσεις πληροφορικής και ολοκλήρωσης συστημάτων στο χώρο του CRM, του e-Business, της ακτοπλοΐας-ναυτιλίας, του τουρισμού, του systems integration και της εκπαίδευσης. Δικτυακή σελίδα: www.profile.gr.

Για την SunGard:
Με ετήσιο τζίρο της τάξεως των 4 δις δολαρίων η SunGard είναι παγκοσμίως η ηγετική εταιρία στον χώρο του software και των λύσεων επεξεργασίας για τον χρηματοοικονομικό τομέα. H SunGard εξυπηρετεί πλέον των 25,000 πελατών σε περισσότερες από 50 χώρες, μεταξύ των οποίών συγκαταλέγονται και οι 50 μεγαλύτεροι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί διεθνώς. Δικτυακή σελίδα: www.sungard.com.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων