Νέα έκδοση υβριδικών τίτλων

Την 23η Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση και η τιμολόγηση από την Εθνική Τράπεζα μιας νέας έκδοσης υβριδικών τίτλων ύψους 375 εκατ. στερλινών μέσω της θυγατρικής της NBG Funding Ltd (έδρα Jersey). Οι τίτλοι αυτοί δεν έχουν προκαθορισμένη διάρκεια και μπορούν να εξοφληθούν με πρωτοβουλία της Τράπεζας μετά από 10 έτη. Το κουπόνι διαμορφώθηκε για τα πρώτα 10 έτη σε 6,2889% και, με βάση το ομόλογο βρετανικού δημοσίου λήξης 2015 απόδοσης 4,75%, το περιθώριο του διαμορφώθηκε σε 143 μονάδες βάσης. Η έκδοση αξιολογήθηκε από την Moody''s με Βαα1 και από την S&P με ΒΒΒ-.
Η τιμολόγηση αυτού του υβριδικού τίτλου της ΕΤΕ είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή σε σχέση με εκδόσεις ευρωπαϊκών τραπεζών ακόμη και καλύτερης πιστοληπτικής διαβάθμισης.
Οι τίτλοι της ΕΤΕ προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας των Aγγλων και διεθνών θεσμικών επενδυτών με αποτέλεσμα την υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 6 φορές και την αύξησή της από £ 350 εκατ σε £ 375 εκατ.
Η έκδοση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη έκδοση Ελληνικής εισηγμένης εταιρείας στη βρετανική αγορά υβριδικών τίτλων και ομολόγων και θα ενισχύσει τα εποπτικά ίδια κεφάλαια της Τράπεζας.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων