Γνωστοποίηση αποφάσεων Τακτικής Γενικής Συνέλευσης μετόχων εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε της 29ης Ιουνίου 2005.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 της απόφασης 5/204/2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ως και του Κανονισμού του Χ.Α, η εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε γνωστοποιεί, ότι την 29η Ιουνίου 2005, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της.

Κατ αυτήν, με ποσοστό απαρτίας 46,06% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, εγκρίθηκαν: α) Κατά πλειοψηφία και σε ποσοστό 93,46% των ψήφων της Συνέλευσης (έναντι 6,54% των ψήφων των μετόχων που δήλωσαν αποχή) ο Ισολογισμός της εταιρείας της 31/12/2004 και οι λοιπές συνοδευτικές αυτού οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2004, καθώς και η διανομή μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 2004, συνολικού ποσού 5.300.000 ευρώ (0,04 ευρώ ανά μετοχή), Δικαιούχοι μέτοχοι για τη λήψη του παραπάνω μερίσματος, είναι οι μέτοχοι της εταιρείας κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α της 29/6/2005. Συνεπώς, από την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2005 οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α χωρίς το δικαίωμα λήψης του παραπάνω μερίσματος. Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος στους μετόχους, ορίσθηκε η 29η Αυγούστου 2005, ο δε τρόπος της καταβολής αυτού θα καθορισθεί προσεχώς από το Δ.Σ και θα γνωστοποιηθεί με σχετική ανακοίνωση μέσω του τύπου. Επίσης εγκρίθηκε (κατά πλειοψηφία και σε ποσοστό 97,78% των ψήφων της Συνέλευσης, έναντι 2,22% των ψήφων των μετόχων που δήλωσαν αποχή) ο Ενοποιημένος Ισολογισμός της εταιρείας της 31/12/2004 και οι λοιπές οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2004 που τον συνοδεύουν.

΄

Επίσης εγκρίθηκαν ομόφωνα:

β) Η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του ορκωτού ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης, αναφορικά με τα πεπραγμένα, τη διαχείριση και τις ετήσιες (εταιρικές και ενοποιημένες) οικονομικές καταστάσεις της χρήσης έτους 2004. γ) Η εκλογή της ελεγκτικής εταιρείας «ERNST & YOUNG? για τις ανάγκες ελέγχου της διαχειριστικής χρήσης έτους 2005. δ) Η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, με τριετή θητεία και ο καθορισμός της ιδιότητας των μελών αυτού σε εκτελεστικά και μη εκτελεστικά, ως και ανεξάρτητα (μη εκτελεστικά), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν. 3016/2002 περί εταιρικής διακυβέρνησης. Η σύνθεση των μελών του νέου Δ.Σ της εταιρείας, μετά την αυθημερόν συγκρότησή του σε σώμα, έχει ως εξής:

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 1. Κων/νος Α. Στέγγος, Διπλ. Πολ. Μηχανικός - Ε.Δ.Ε., Πρόεδρος Δ.Σ 2. Ανδρέας Κ. Στέγγος, Διπλ. Πολ. Μηχανικός ? Ε.Δ.Ε, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής. 3. Γεώργιος Κ. Στέγγος, Διπλ. Μηχ/γος Μηχανικός ? Ε.Δ.Ε, Δ/νων Σύμβουλος. 4. Στυλιανή Κων/νου Στέγγου, Διπλ. Πολ. Μηχανικός ? Ε.Δ.Ε, μέλος 5. Χρυσή Κων/νου Στέγγου, Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός ? Ε.Δ.Ε, μέλος 6. Μαριάννα Κ. Στέγγου, Διπλ. Πολ. Μηχανικός ? Ε.Δ.Ε, μέλος. 7 . Κων/νος Πλ. Ριζόπουλος, Οικονομολόγος, μέλος. 8. Νικόλαος Δ. Σταθάκης, Διπλ. Πολ. Μηχανικός ? Ε.Δ.Ε, μέλος. 9. Ηλίας Κ. Κουκούτσης, Πολ. Μηχανικός ? Ε.Δ.Ε, μέλος. 10. Νικόλαος Χ. Κοντόπουλος, Οικονομολόγος, μέλος. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ (ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ) ΜΕΛΗ 11. Αθανάσιος Ν. Κλαπαδάκης, Διπλ. Πολ. Μηχανικός - Ε.Δ.Ε, μέλος. 12. Αλέξανδρος Δ. Παπαϊωάννου, Διπλ. Μηχ/γος Μηχανικός - Ε.Δ.Ε, μέλος.

ε) Η χορήγηση αδείας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 Κ.Ν 2190/1920, σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή και σε διευθυντές αυτής, να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια, σε διευθύνσεις εταιρειών που επιδιώκουν παρόμοιους με την εταιρεία σκοπούς ή να ασκούν ατομικά, για ίδιο λογαριασμό, πράξεις που εμπίπτουν στους σκοπούς της εταιρείας. στ) Η ειδική έγκριση, κατ? άρθρα 23α παρ. 2 και 24 Κ.Ν 2190/1920, για τη σύναψη συμβάσεων μεταξύ της εταιρείας και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, για την καταβολή πάσης φύσεως αμοιβών και παροχών σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή συγγενείς αυτών, καθώς και για τη σύναψη συμβάσεων με ιδρυτές της εταιρείας ή εταιρείες ιδίων μετοχικών συμφερόντων σχετικά με την αγορά μετοχών. ζ) Επίσης, κατά πλειοψηφία και σε ποσοστό 93,02% των ψήφων της Συνέλευσης (έναντι ποσοστού 6,98% των μετόχων που ψήφισαν αρνητικά), εγκρίθηκε η συμμετοχή της εταιρείας σε προσεχείς εκδόσεις μετατρέψιμων Ομολογιακών Δανείων εταιρειών του Ομίλου της. Οι αποφάσεις για το 9ο θέμα της ημερήσιας διάταξης 'Εκχώρηση της, κατ' άρθρο 13 παρ. 1β του Κ.Ν. 2190/1920 (και 6 παρ. 1 του καταστατικού), εξουσίας της Γ.Σ προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής?, λόγω της σημειωθείσας έλλειψης της απαιτούμενης κατά το νόμο απαρτίας για τη συζήτησή του, θα ληφθούν σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, η οποία με απόφαση του Δ.Σ της εταιρείας καθορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 14/7/2005 Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων