Γνωστοποίηση

Το διοικητικό συμβούλιο της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ ΑΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό και τους μετόχους της εταιρείας ότι, στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις και στα πρόσθετα στοιχεία και πληροφορίες για την περίοδο που έληξε την 30 Σεπτεμβρίου 2006, τα οποία δημοσιεύθηκαν στον Τύπο (εφημερίδες Ναυτεμπορική και Χρηματιστήριο) στις 22.11.2006 δεν συμπεριλήφθησαν, εκ παραδρομής, τα κάτωθι:
1. Στη σημείωση 6 των πρόσθετων στοιχείων και πληροφοριών αναφέρονται μόνο οι επίδικες η υπό διαιτησία διαφορές της εταιρίας. Το αυτό βεβαίως ισχύει και για τον όμιλο, όπως αναγράφεται και στις επαναδημοσιοποιημένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ ΑΕ και συγκεκριμένα στην σημείωση 5.2 "Επίδικες η υπό διαιτησία διαφορές|.
2. Στη σημείωση 3 των πρόσθετων στοιχείων και πληροφοριών δεν αναφέρεται η μέθοδος ενσωμάτωσης των οικονομικών καταστάσεων του ομίλου ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ ΑΕ στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της υπερκείμενης μητρικής. Η μητρική ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ ενοποιεί τις οικονομικές καταστάσεις της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ ΑΕ με την μέθοδο της ολικής ενσωμάτωσης, όπως αναγράφεται και στις επαναδημοσιοποιημένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ ΑΕ και συγκεκριμένα στην σημείωση 3.3 "Δομή του Ομίλου".
3. Οι συναλλαγές με την υπερκείμενη Μητρική του Ομίλου και της Εταιρίας είναι πωλήσεις 2,61 χιλ.ευρώ, αγορές μηδενικές, απαιτήσεις 19,61 χιλ.ευρώ και υποχρεώσεις μηδενικές. Δεν υπάρχουν άλλες πωλήσεις, αγορές, απαιτήσεις, υποχρεώσεις του Ομίλου και της Εταιρείας με άλλα συνδεδεμένα μέρη. Οι αμοιβές σε διευθυντικά στελέχη και μέλη της διοίκησης του Ομίλου και της Εταιρίας ήταν 123 χιλ. ευρώ και 115 χιλ. ευρώ αντίστοιχα. και οι απαιτήσεις και υποχρεώσεις ήταν μηδενικές, όπως αναγράφεται και στις επαναδημοσιοποιημένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ ΑΕ και συγκεκριμένα στις σημειώσεις 5.5 "Συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη" και 5.6 "Παροχές προς τη διοίκηση".
4. Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της περιόδου 1/1-30/9/2006 ανήλθαν σε 596 χιλ. ευρώ και της αντίστοιχης περιόδου του 2005 σε 339 χιλ. ευρώ(μεταβολή 76%). Η μεταβολή στα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας οφείλεται όπως αναγράφεται και στις επαναδημοσιοποιημένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ ΑΕ και συγκεκριμένα στη σελίδα 5, κυρίως στους δύο παρακάτω λόγους:
α) Στην αναπροσαρμογή της αξίας επενδυτικού ακινήτου κατά ποσό 753 χιλ. ευρώ στον όμιλο και την εταιρεία για την περίοδο 1/7-30/9/2006, ποσό που περιλαμβάνεται στο λογαριασμό "Λοιπά έσοδα εκμετάλλευσης" στην "Κατάσταση Αποτελεσμάτων Περιόδου - Κέρδη ανά μετοχή" των δημοσιοποιημένων ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων του ομίλου ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ ΑΕ.
β) Στο λογαριασμό "Μικτό Κέρδος" στην "Κατάσταση Αποτελεσμάτων Περιόδου - Κέρδη ανά μετοχή" των δημοσιοποιημένων ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων του ομίλου ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ ΑΕ, για την περίοδο 1/7-30/9/2006 διαμορφώθηκαν σε μικτή ζημία 119 χιλ. ευρώ, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι οι τιμές αγοράς Α'' και Β'' υλών αυξήθηκαν σημαντικά εντός του τρίμηνου 1/7-30/9/06, πλην όμως την εν λόγω αύξηση δεν ακολούθησε εντός της ίδιας περιόδου ανάλογη αύξηση των τιμών πώλησης, λόγω του επικρατούντος ανταγωνισμού εντός του κλάδου.
Το γεγονός αυτό επηρέασε αρνητικά τα μικτά αποτελέσματα του τριμήνου με άμεσο αντίκτυπο και στα αντίστοιχα της περιόδου.
Τα ανωτέρω παρουσιάζονται αναλυτικά στις επαναδημοσιοποιημένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ ΑΕ για την περίοδο που έληξε την 30 Σεπτεμβρίου 2006,και είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.michaniki.gr.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων