Γνωστοποίηση

Υπεγράφη στην Λευκωσία την 4η Ιουλίου 2005 σύμβασις μεταξύ της Chipita Participations Ltd (εταιρίας 100% θυγατρικής της Chipita International) και δύο funds τα οποία διαχειρίζεται η Global Finance (το Black Sea Fund και το Euromerchant Balkan Fund), βάσει της οποίας η Chipita Participations εξαγόρασε το σύνολο της συμμετοχής των ανωτέρω funds (28,74%) στο μετοχικό κεφάλαιο της Chipita East Europe Ltd, της εταιρίας holding στην οποία είναι συγκεντρωμένες όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου Chipita στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Το τίμημα της εξαγοράς συμφωνήθηκε σε 25,66 εκατ. ευρώ.

Επίσης την ίδια μέρα υπεγράφη στην Λευκωσία σύμβασις μεταξύ της Chipita Participations Ltd και της Delta Food Holdings Ltd (θυγατρική του Ομίλου Δέλτα Συμμετοχών), βάσει της οποίας η πρώτη εξαγοράζει από την δεύτερη το σύνολο της συμμετοχής της (12,68%) στο μετοχικό κεφάλαιο της Chipita East Europe, αντί του ποσού των 11,32 εκατ.ευρώ.

Μετά από πολυετή παραμονή στο μετοχικό κεφάλαιο της Chipita East Europe, η Global Finance και η Δέλτα Συμμετοχών ? με τις οποίες η Chipita διατηρεί άριστη συνεργασία- ρευστοποίησαν τις συμμετοχές τους με σχεδόν διπλασιασμό της αρχικής τους επένδυσης.

Εξ? άλλου με σύμβαση που υπεγράφη χθες στην Λευκωσία η Chipita East Europe Ltd πούλησε στον κ.Κωνσταντίνο Μιτζάλη το 41,42% της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Chipita Russia (Cyprus) Ltd, στην ίδια αποτίμηση με την οποίαν το αγόρασε η Chipita Participations από τα funds της Global Finance και την Delta Fοοd Holdings, ήτοι 1,7 εκατ. ευρώ

Αποτέλεσμα των ανωτέρω πράξεων είναι να αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής της Chipita στις παραγωγικές εταιρίες της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Πολωνίας, καθώς και στις εμπορικές εταιρίες της Ουγγαρίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας από 51,33% σε 92,75% ενώ το ποσοστό συμμετοχής του Ομίλου στις δραστηριότητές στη Ρωσία παραμένει αμετάβλητο στο 51,33%.

Η εξαγορά των συμμετοχών της μειοψηφίας στο μετοχικό κεφάλαιο της Chipita East Europe αποτελεί στρατηγικό στόχο της Chipita καθώς προσδοκά μεγάλη αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας της στις χώρες της Αν. Ευρώπης τα αμέσως επόμενα χρόνια.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων