Ετήσια γενική συνέλευση

Η Μπάμπης Βωβός- Διεθνής Τεχνική Α.Ε. πραγματοποίησε στις 30/06/2005 την ετήσια γενική της συνέλευση όπου αναλύθηκαν εκ μέρους της διοίκησης της εταιρείας τα πεπραγμένα του έτους 2004. Παράλληλα εγκρίθηκε η αποκοπή μερίσματος 0,36 ευρώ ανά μετοχή αυξημένο κατά 20% σε σχέση με την παρελθούσα χρήση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της "ΜΒΔΤ" κ. ?ρης Βωβός μεταξύ άλλων επισήμανε:

"Η στρατηγική που έχουμε χαράξει τα τελευταία 3 χρόνια, δηλαδή η μετάβαση της εταιρίας από "Ανάπτυξη και Πώληση" ακινήτων σε "Επενδυτή Ακίνητης Περιουσίας", έχει ήδη αποδώσει καρπούς, αφού από το 2002 έως το α? τρίμηνο του 2005 η αύξηση της καθαρής θέσης σύμφωνα με τα Δ.Λ.Π. ξεπέρασε το 100%. Στόχος για την επόμενη τριετία 2005-2007 είναι να πετύχουμε ξανά διπλασιασμό της καθαρής μας περιουσίας. Ήδη στα πλαίσια της στρατηγικής μας δύο σημαντικά projects βρίσκονται σε φάση κατασκευαστικής ολοκλήρωσης, ενώ για το μεγαλύτερο μέρος από αυτά έχουμε ήδη υπογράψει με δύο πολυεθνικές για κλειστά 12ετή συμβόλαια (την Village Roadshow και την Media Markt). Τα δύο αυτά έργα αποδεικνύουν τα σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης του κλάδου των εμπορικών - ψυχαγωγικών κέντρων. Θα πρέπει άλλωστε να σημειώσω ότι μόλις 20 μ2 Εμπορικού Κέντρου αντιστοίχου σε 1.000 κατοίκους στην Ελλάδα, ενώ αντιστοιχούν 150 μ2 ανά 1.000 κατοίκους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στον τομέα των γραφειακών χώρων η προσδοκώμενη ανάπτυξη αναμένεται να συντελεστεί αφ? ενός μεν μέσω επαναεφαρμογής του νόμου της "Μεταφοράς του Συντελεστή Δόμησης" και αφ' ετέρου μέσω της αξιοποίησης καινούργιων οικοπεδικών εκτάσεων τις οποίες η εταιρία μας έχει ήδη εντοπίσει. Η αισιοδοξία μας για την αγορά αυτή πηγάζει από το γεγονός της αναζήτησης μεγάλου μεγέθους κτιρίων από Ελληνικές και Πολυεθνικές Εταιρίες, καθώς και από το Δημόσιο Τομέα με βασικό σκοπό τη συγκέντρωση των επιμέρους υπηρεσιών τους.

Ο τρίτος τομέας ανάπτυξης της εταιρίας είναι οι παραθεριστικές κατοικίες, καθώς και οι ξενοδοχειακές μονάδες. Κατά την τρέχουσα χρήση η ΜΒΔΤ σχεδιάζει να εισέλθει στην αναπτυσσόμενη αγορά εξοχικής κατοικίας με ένα μεγάλης κλίμακας κατασκευαστικό έργο στον Γαλατά Πόρου, το οποίο περιλαμβάνει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα σε λειτουργία και ημιτελείς κατοικίες. Το δεύτερο οικόπεδο που θα αναπτυχθεί είτε ως τουριστικό συγκρότημα, είτε ως εξοχικές κατοικίες βρίσκεται στην Πουνταζέζα, στο Σούνιο. Το έργο είναι προς το παρόν σε αναστολή και η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται το Σεπτέμβριο του 2005. Η μεγέθυνση της καθαρής θέσης ανά μετοχή, μπορεί να προέλθει και από πιθανές εξαγορές υφιστάμενων χαρτοφυλακίων ακίνητης περιουσίας, εφόσον αυτά πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, δηλαδή : θέση, ποιότητα ενοικιαστών και μακροχρόνια δεσμευμένα συμβόλαια ικανοποιητικών αποδόσεων.

Ιδιωτική Τοποθέτηση

Μετά το δεύτερο placement μετοχών που πραγματοποιήθηκε στις 24/06/2005, κατά το οποίο ο κ. Χαράλαμπος Βωβός μεταβίβασε το 12,76% των μετοχών της ΜΒΔΤ σε διεθνείς θεσμικούς επενδυτές, το ποσοστό των ξένων θεσμικών ξεπερνά το 43%, κατατάσσοντας της εταιρίας μας μεταξύ των πρώτων εισηγμένων ελληνικών εταιριών από πλευράς ποσοστού συμμετοχής ξένων θεσμικών κεφαλαίων. Στην μετοχή της Εταιρία μας, τους τελευταίους 9 μήνες τοποθετήθηκαν συνολικά ξένα επενδυτικά κεφάλαια της τάξης των εκατόν εβδομήντα εκατομμυρίων ευρώ.

Διεθνή Λογιστικά πρότυπα

Τέλος, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το ότι έγκαιρα η εταιρία προσαρμόστηκε σε περιβάλλον Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, τα οποία θεωρούμε ότι προσδίδουν μεγαλύτερη διαφάνεια, αξιοπιστία και απεικονίζουν με περισσότερη ακρίβεια την πραγματική - στατική αξία της εταιρίας σε σχέση με τον Ελληνικό Λογιστικό Κώδικα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η καθαρή θέση της εταιρίας, η οποία τριπλασιάστηκε μέσω Δ.Λ.Π. και στις 31/03/05 ήταν 13,63 ? ανά μετοχή.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων