Έναρξη των διαδικασιών για τη συγχώνευση της Εταιρείας με την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία SOLVENCY

Η Ανώνυμη Εταιρεία ΔΙΟΛΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ (στο εξής η Εταιρεία ή η Απορροφούμενη) γνωστοποιεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 του Ν. 3340/2005 και του άρθρου 2 της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 3/347/12.07.2005 ότι, κατά τη συνεδρίασή του με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2006, το Διοικητικό Συμβούλιό της αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Την έναρξη των διαδικασιών για τη συγχώνευση της Εταιρείας με την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία SOLVENCY Διεθνής Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων & Συμμετοχών, οι μετοχές της οποίας είναι εισηγμένες και διαπραγματεύονται στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, (στο εξής η SOLVENCY ή η Απορροφώσα), δια της απορροφήσεώς της από την SOLVENCY, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 επ. του Κ.Ν. 2190/1920 σε συνδυασμό με τις διατάξεις και των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993, ως ισχύουν σήμερα (στο εξής η Συγχώνευση).

2. Τον καθορισμό της 10ης Φεβρουαρίου 2006 ως ημερομηνίας του καταρτισθησoμένου για τις ανάγκες της Συγχώνευσης ισολογισμού μετασχηματισμού, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 3 του Ν. 2166/1993.

3. Την ανάθεση στον ορκωτό λογιστή Μιχαήλ Ξενοφώντος Καπούς με Α.Μ.Σ.Ο.Ε.Λ. 13361 της εντολής για τη διενέργεια ελέγχου σχετικά με τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Απορροφώσας και της Απορροφώμενης, τον έλεγχο του καταρτισθησομένου Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης και τη διατύπωση γνώμης σχετικά με το δίκαιο και εύλογο της προταθησομένης σχέσης ανταλλαγής, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παράγραφο 5(γ) του άρθρου 298 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 4. Την εξουσιοδότηση σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την SOLVENCY προς το σκοπό του προσδιορισμού της σχέσης ανταλλαγής μετοχών, της κατάρτισης του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης και της προβλεπόμενης στο άρθρο 69, παράγραφος 4 του Κ.Ν. 2190/1920 ειδικής έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και κάθε άλλης δικαιοπραξίας και υλικής πράξης που απαιτούνται στο πλαίσιο της Συγχώνευσης. Επισημαίνεται ότι η Συγχώνευση τελεί υπό την αίρεση της έγκρισής της από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της Εταιρείας και της SOLVENCY και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Τέλος, και υπό την επιφύλαξη των ανωτέρω αιρέσεων, εκτιμάται ότι η Συγχώνευση θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες αρχές σχετικά με την πορεία της εν λόγω συγχώνευσης.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων