Η Σωληνουργεία Κορίνθου ΑΕ και η ΤΜΚ συμφώνησαν να δημιουργήσουν κοινή εταιρεία (joint venture) υπό την επωνυμία TMK - CPW

Στα πλαίσια της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, σύμφωνα με το άρθρο 4, παρ. 1β'' της Απόφασης 5/204 και τα άρθρα 2, 3 της Απόφασης 3/347/12.7.2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εταιρεία από κοινού με την Εταιρεία ΤΜΚ ανακοινώνουν τα εξής:
Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και εξαγωγής χαλυβδοσωλήνων στη Ρωσία και δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως, ΤΜΚ, και η εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χαλυβδοσωλήνων στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν, σήμερα, ότι η ΤΜΚ (μέσω της θυγατρικής της Seversky Tube Works, STW) και η Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε. συμφώνησαν να δημιουργήσουν κοινή εταιρεία (joint venture) υπό την επωνυμία TMK - CPW. Στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας η εταιρεία SΤW θα κατέχει το 51%, η δε εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου, το υπόλοιπο 49%.
Το πλαίσιο της συμφωνίας αφορά στην εγκατάσταση υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμού παραγωγής χαλυβδοσωλήνων της Σωληνουργείας Κορίνθου, στις εγκαταστάσεις της SΤW, στην πόλη Polevskoy, περιοχή Sverdlovsk, της Ρωσίας. Η TMK - CPW θα παράγει σωλήνες ευθείας ραφής (από 168mm ως και 530mm διαμέτρου) και κοίλους δοκούς (150x150 έως και 200x400 mm), σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας. Οι εν λόγω υψηλής ποιότητας σωλήνες απευθύνονται στις αγορές πετρελαίου και αερίου, ενώ οι κοίλοι δοκοί χρησιμοποιούνται ευρέως στον κατασκευαστικό και βιομηχανικό κλάδο.
Η συνολική ετήσια παραγωγική δυναμικότητα της TMK - CPW θα ανέρχεται σε 300.000 μετρικούς τόνους, η δε παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει εντός του δεύτερου τριμήνου του 2007.
Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας TMK, κ. Konstantin Semerikov, ''η εν λόγω εταιρεία αποτελεί αντίστοιχη άλλων projects, στα οποία συμμετέχει η ΤΜΚ μαζί με άλλες ηγέτιδες εταιρείες κατασκευής χαλυβδοσωλήνων της Δύσης, επιτρέποντας στην ΤΜΚ να επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της και να προσφέρει στους πελάτες της καινοτόμες λύσεις, συμβάλλοντας παράλληλα στην εφαρμογή της πολιτικής της για ενσωμάτωση στην παγκόσμια αγορά''.
''Αυτή η συνεργασία αποτελεί μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής της Σωληνουργείας Κορίνθου Α.Ε. για ενδυνάμωση και επέκταση της παρουσίας της στις σημαντικότερες αγορές, με ταχέως αυξανόμενες ανάγκες σε ενέργεια, οι οποίες απαιτούν προϊόντα υψηλής ποιότητας και εξελιγμένες τεχνολογικά ενεργειακές λύσεις'' ανέφερε ο κύριος Σαράντος Μήλιος, Γενικός Διευθυντής της Σωληνουργείας Κορίνθου.
Εταιρεία TMK
Η εταιρεία ΤΜΚ ιδρύθηκε το 2001 και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας χαλυβδοσωλήνων της Ρωσίας, και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός παγκοσμίως. Το 2005, η συνολική παραγωγή σωλήνων ήταν 2,84 εκ. τόνοι. Οι καθαρές πωλήσεις της ανήλθαν στα 79,2 δισεκ. Ρούβλια (2,3 δισεκ. ΕUR), το EBITDA στα 15,9 δισεκ. Ρούβλια (465 εκατ. EUR), τα δε καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 7,6 δισεκ. Ρούβλια (222 εκατ. EUR) - στοιχεία βάσει IFRS. H ΤΜΚ εξάγει σε περισσότερες από 60 χώρες, σε όλο τον κόσμο. Στους σημαντικότερους πελάτες της ΤΜΚ περιλαμβάνονται οι εταιρείες Shell, AGIP, Repsol, Saudi Aramco, Wintershall, Anadarko Petroleum. Σε εθνικό επίπεδο, αποτελεί κύριο προμηθευτή των Gazprom, Transneft, Lukoil, Rosneft, TMK-BP, Surgutneftegaz, καθώς και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η εταιρεία παράγει το σύνολο σχεδόν της γκάμας των προϊόντων χαλυβδοσωλήνα, που χρησιμοποιούνται στον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, στη χημική και πετροχημική βιομηχανία, στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς και στους κλάδους κατασκευής βιομηχανικών εγκαταστάσεων και γεωργίας. Η εταιρεία ΤΜΚ διαθέτει παραγωγικές μονάδες στη Ρωσία και τη Ρουμανία: - OAO ''Volzhsky Pipe Plant''. - OAO ''Seversky Tube Works''. - OAO ''Taganrog Metallurgical Works''. - OAO ''Sinarsky Pipe Works''. - SC TMK-ARTROM SA.. - SC C.S. Resita SA.
Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε.
Η εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου ιδρύθηκε το 1969 και ανήκει στον Όμιλο εταιρειών ΣΙΔΕΝΟΡ, το μεγαλύτερο παραγωγό χάλυβα, στην Ελλάδα. Ο Όμιλος ΣΙΔΕΝΟΡ προρεία γκάμα προϊόντων χάλυβα με συνολική παραγωγική δυναμικότητα που ξεπερνά τα 2,7 εκ. μετρικούς τόνους και ενοποιημένο κύκλο εργασιών πάνω από Euro 1 δις. Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι ένας από τους κυριότερους προμηθευτές χαλυβδοσωλήνων και κοίλων δοκών διεθνώς. Τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται στον κλάδο του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του νερού, καθώς και στον κλάδο των κατασκευών. Η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα της Σωληνουργείας Κορίνθου ανέρχεται στους 700.000 μετρικούς τόνους. Οι παραγωγικές μονάδες (ευθείας ραφής, ελικοειδούς ραφής, εξωτερικής και εσωτερικής επένδυσης) της εταιρείας είναι εγκατεστημένες στη Θίσβη Βοιωτίας. Η Σωληνουργεία Κορίνθου διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πωλήσεων και αντιπροσώπων, σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ των πελατών της συγκαταλέγονται μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως: Chevron, Shell, BP, Total, Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (DEPA), National Iranian Gas Company, Enagas, Gaz de France, Transgas, REPSOL YPF, BG, National Grid, Sonatrach, SCOP Iraq, Duke Energy, Panhandle Energy, Enbridge, Cheniere Energy, Talisman, PDO, Oman Gas Company, GASCO, Perenco, Pemex, Kinder Morgan as well as major EPC Contractors such as Saipem, Bechtel, Entrepose, J&P, Alseas, STOLT Offshore, KBR, Petrofac, Dodsal.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων