Δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της Lanitis Bros Public Limited

Αθήνα, Ελλάδα - 15 Δεκεμβρίου 2005 - H Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Eμφιαλώσεως (Coca-Cola Τρία Έψιλον) ανακοίνωσε σήμερα ότι η θυγατρική της 3Ε (Cyprus) Limited ("3Ε Κύπρου"), αποφάσισε να καταθέσει δημόσια πρόταση ("δημόσια πρόταση"),προς τους μετόχους της εταιρείας Lanitis Bros Public Limited ("Lanitis Bros") για την απόκτηση μέχρι και το 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Lanitis Bros.

Η αντιπαροχή που θα προσφερθεί για κάθε μια μετοχή της Lanitis Bros θα είναι ΛΚ0,172 (δέκα επτά σεντ και δύο δέκατα του σεντ), τοις μετρητοίς. Ο αριθμός μετοχών της Lanitis Bros είναι 250.000.000 και μια Κυπριακή Λίρα είναι ισότιμη με περίπου 1,75 Ευρώ.

Ο κ. Βλαδίμηρος Λανίτης, που κατέχει ποσοστό 50,60% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Lanitis Bros, έχει συμφωνήσει και δεσμευθεί να αποδεχθεί τη δημόσια πρόταση. Εν όψει αυτής της δέσμευσης, η 3Ε Κύπρου προτίθενται να εξαγοράσει και όλες τις υπόλοιπες μετοχές που θα τις προσφερθούν με αποδοχή της δημόσιας πρότασης.

Σε περίπτωση που η δημόσια πρόταση γίνει αποδεκτή σε ποσοστό πέραν του 90% των μετοχών της Lanitis Bros, η 3Ε Κύπρου θα ασκήσει το δικαίωμα που της παρέχεται από το άρθρο 201 του περί Εταιρειών Νόμου για να αποκτήσει και τις υπόλοιπες μετοχές.

Σε περίπτωση που η δημόσια πρόταση γίνει αποδεκτή σε ποσοστό μικρότερο του 90% το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου με βάση τον περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου και μετά από απόφαση που εγκρίνεται από την Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενδέχεται να αποφασίσει την διαγραφή από το Χρηματιστήριο, εάν η διασπορά των μετοχών της στο κοινό δεν κριθεί επαρκής, σύμφωνα με τις πρόνοιες του εν λόγω Νόμου.

Η δημόσια πρόταση τελεί υπό τον όρο της παραχώρησης κάθε αναγκαίας έγκρισης με βάση την περί Προστασίας του Ανταγωνισμού και Συγκέντρωσης Επιχειρήσεων νομοθεσία. Η 3Ε Κύπρου θα προβεί σε όλα τα κατάλληλα διαβήματα για τον σκοπό αυτό.

Τα πλήρη στοιχεία και πληροφορίες της δημόσιας πρότασης θα περιληφθούν στο Έγγραφο Δημόσιας Προσφοράς που θα ετοιμασθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος απο τη συμφωνία μας με τον Κύριο Λανίτη για την εξαγορά των μετοχών που κατέχει και είμαι αισιόδοξος για την επιτυχία της Δημόσιας Πρότασης. Η Lanitis Bros είναι μια επιτυχημένη εταιρεία. Η εξαγορά αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας να αξιοποιούμε ευκαιρίες της αγοράς που συμπληρώνουν τις δραστηριότητες μας και εντάσσονται γεωγραφικά στις περιοχές ενδιαφέροντος μας. Αναμένουμε σημαντικές συνεργιες σε λειτουργικό επίπεδο και ωφέλη απο την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας"

Η 3Ε Κύπρου είναι Κυπριακή εταιρεία πλήρως εξηρτημένη της Coca-Cola Τρία Έψιλον που είναι καθιδρυμένη και εδρεύει στην Αθήνα. Η 3Ε Κύπρου, σαν μέλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δραστηριοποιείται σε 19 χώρες.

Η εταιρεία Lanitis Bros δραστηριοποιείται στην παραγωγή, διανομή και πωλήσεις αναψυκτικών και κατέχει το δικαίωμα χρήσης των προϊόντων της The Coca-Cola Company στην Κύπρο. Η εταιρεία Lanitis Bros έχει επίσης ένα εύρος χυμών, γαλακτοκομικών προϊόντων καί άλλων ροφημάτων. Η εταιρεία ιδρύθηκε από την οικογένεια Ν. Λανίτη το 1943 και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου από τον Οκτώβριο του 2000.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές προϊόντων της The Coca-Cola Company παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε 26 χώρες με συνολικό πληθυσμό μεγαλύτερο από 500 εκατομμύρια ανθρώπους. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Αθήνας (ΧΑ:EEEK), του Λονδίνου (LSE:CCB) και της Αυστραλίας (ASX:CHB). Οι αμερικανικοί αποθετήριοι τίτλοι (ADRs) διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE:CCH).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Coca-Cola Τρία Έψιλον
Μελίνα Ανδρουτσοπούλου
Τηλ: (+30) 210 618 3100
e-mail: investor.relations@cchbc.com

Εκπρόσωπος τύπου για την Ευρώπη
Financial Dynamics Athens
Alastair Hetherington
Τηλ: (+30) 210 725 8194
KIN: (+30) 694 775 2284
e-mail: alastair.hetherington@fd.com

Εκπρόσωπος τύπου για τις ΗΠΑ:
Financial Dynamics US
Jim Olecki
Tηλ: +1 212 850 5600
e-mail: jolecki@fd-us.com

Η ιστοσελίδα της Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι στη διεύθυνση: www.coca-colahbc.com.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων