Δελτίο Τύπου Εμπορική Τράπεζα

Η εταιρεία Merrill Lynch στις 10.07.01, δημοσίευσε έκθεση για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας.

Από την εξέταση του υποδείγματος που χρησιμοποίησε η εταιρεία και το οποίο εστάλη στην Εμπορική Τράπεζα μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, προέκυψε ότι υπάρχει σοβαρό υπολογιστικό λάθος.

Σύμφωνα με το υπόδειγμα που υιοθετεί η εταιρεία, η τιμή · στόχος προκύπτει από τη διαίρεση της καθαρής θέσης δια του αριθμού των μετοχών. Κατά τον εν λόγω υπολογισμό, προφανώς από αβλεψία, αντί του ορθού αριθμού των 85.450.000 μετοχών που αντιστοιχούν στην Εμπορική Τράπεζα, χρησιμοποιήθηκε ο αριθμός των 167.000.000 μετοχών. Η χρησιμοποίηση του ορθού αριθμού των μετοχών με τις ίδιες ακριβώς παραδοχές που χρησιμοποιεί η Εταιρεία δίνει τιμή στόχο άνω των 42 ΕΥΡΩ .

Ακόμα, οι εκτιμήσεις αυτές δεν λαμβάνουν υπ' όψη τις θετικές υπεραξίες και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος και γι' αυτό εφιστούμε την προσοχή στους επενδυτές καθώς και στους μετόχους μας, να μην επηρεάζονται από τέτοιου είδους αναλύσεις, οι οποίες απ' ότι αποδεικνύεται δεν ελέγχονται προσεκτικά.