Η εταιρία ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΑΓΑ ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ("ΜΕΑΓΑ") σε συνέχεια της από 22 Φεβρουαρίου 2001 ανακοίνωσης της ιδίας και των κυρίων μετόχων της προς το ΧΑΑ η οποία καταχωρήθηκε, στα πλαίσια της υπ' αριθμ. 5/204/14.11.2000 Απόφαση ΔΣ Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του ΧΑΑ, για την άρση οιασδήποτε παραπληροφόρησης του επενδυτικού κοινού και των μετόχων της από ανακριβή δημοσιεύματα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της δημοσιευθείσας κατ' αρχήν συμφωνίας που υπογράφηκε την 22 Φεβρουαρίου 2001 καθώς και σε απάντηση ερωτημάτων που υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΧΑΑ, ανακοινώνει με την παρούσα ότι τα βασικά σημεία της ανωτέρω από 22.2.2001 συμφωνίας έχουν ως εξής:1. Οι κύριοι μέτοχοι της ΜΕΑΓΑ σε συνεργασία με την εταιρία Miracle International Services Ltd. του Ομίλου Κυριακού προέβησαν σε κατ' αρχήν συμφωνία με τους μετόχους της εταιρίας ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΕ προκειμένου να συγχωνευθεί με απορρόφηση η ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΕ από την ΜΕΑΓΑ. H ανωτέρω συγχώνευση θα διενεργηθεί με βάση τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 69 επ. ΚΝ 2190/1920 και των άρθρων 1-5 Ν 2166/1993.2. Αφού λήφθηκαν υπόψη οι προοπτικές των ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ενόψει της συμμετοχής του Ομίλου Κυριακού στο μετοχικό τους κεφάλαιο, συμφωνήθηκε ότι κατ' αρχήν η αξία της ΜΕΑΓΑ σε σχέση με την αξία των ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ είναι 1 προς 3, σχέση που θα επιβεβαιωθεί με αποτίμηση από ανεξάρτητους ελεγκτές / εκτιμητές αναγνωρισμένου κύρους.3. Τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν ότι οι απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση της συγχώνευσης θα ολοκληρωθούν εντός των κατωτέρω προθεσμιών, οι οποίες μπορεί να παραταθούν σε περίπτωση που συντρέξει σημαντικός λόγος: α) Η ημερομηνία σύνταξης του Ισολογισμού Μετασχηματισμού της απορροφώμενης εταιρίας θα είναι η 31.3.2001. β) Η έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης από κάθε ένα από τα Διοικητικά Συμβούλια των συγχωνευομένων εταιριών θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως την 30.5.2001. γ) Η έγκριση της συγχώνευσης θα διενεργηθεί με αποφάσεις της κάθε μιας από τις Γενικές Συνελεύσεις των συγχωνευομένων εταιριών η οποίες δεν θα είναι αργότερα από την 30.9.2001.4. Προβλέφθηκε επίσης ότι μετά την ολοκλήρωση της σκοπούμενης συγχώνευσης θα πωληθούν οι σήμερα υφιστάμενες συμμετοχές της ΜΕΑΓΑ με τίμημα που θα εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της.Σημειώνεται ότι η συμφωνία τελεί υπό την προϋπόθεση της διενέργειας ικανοποιητικών νομικών και οικονομικών ελέγχων στην ΜΕΑΓΑ και στην ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. Κατά την πρόοδο των εργασιών της συγχώνευσης και της εν γένει υλοποίησης των συμφωνιών των κυρίων μετόχων της εταιρίας μας με τους ανωτέρω αντισυμβαλλομένους τους, η ΜΕΑΓΑ θα προβαίνει άμεσα σε ανακοινώσεις προς το ΧΑΑ στα πλαίσια της ανωτέρω Απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.