Η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias, Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος της Δημόσιας Εγγραφής της εταιρείας ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. ανακοινώνει ότι, το εύρος τιμών μέσα στο οποίο θα καθοριστεί η Τιμή Διάθεσης των μετοχών, ορίζεται μεταξύ 6,00 ευρώ και 6,60 ευρώ ανά μετοχή. Το δραχμικό ισότιμο του εύρους αυτού, διαμορφώνεται από 2.045 δρχ. έως 2.249 δρχ. ανά μετοχή, σύμφωνα με τους κανόνες στρογγυλοποίησης που ορίζονται στο άρθρο 2 του Ν. 2842/2000. Η Τιμή Διάθεσης θα καθοριστεί μέσα στο παραπάνω εύρος, μετά τη λήξη της Δημόσιας Εγγραφής με βάση τη ζήτηση που θα εκδηλωθεί από τους Θεσμικούς και Ιδιώτες Επενδυτές. Η διαδικασία διαμόρφωσης της τιμής βασίζεται στη μεθοδολογία του Βιβλίου Προσφορών «Book Building».Το εύρος τιμών καθορίστηκε μέσω της διαδικασίας «premarketing» σε Θεσμικούς Επενδυτές, Αναλυτές Χρηματιστηριακών Εταιρειών και Αναδόχους. Για τον καθορισμό του εύρους τιμών, συνεκτιμήθηκαν οι συνθήκες στις κεφαλαιαγορές και οι αποτιμήσεις ομοειδών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι εκτιμήσεις Χρηματιστηριακών Εταιρειών για την αξία της Εταιρείας και η διεθνής πρακτική για την τιμολόγηση νέων εκδόσεων μετοχών. Όπως προκύπτει από το παραπάνω αναφερόμενο εύρος τιμών, ο Δείκτης Τιμής Διάθεσης προς τα Κέρδη προ Φόρων για το έτος 2000* ανά μετοχή** (Ρ/Ε) διαμορφώνεται μεταξύ 6,87 και 7,56.-