Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων

Προχωρώντας σε υλοποίηση του στρατηγικού στόχου βελτίωσης της χρηματοοικονομικής διάρθρωσης της Εταιρίας και τη μείωση των οικονομικών της υποχρεώσεων το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΓΕΚ συγκαλεί Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 12 Ιανουαρίου 2007, όπου θα προτείνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση 108.023.128 νέων κοινών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας Euro 0,50 η κάθε μία και τιμή διάθεσης Euro 0,60 εκάστη. Κάθε μέτοχος θα μπορεί να εγγράφεται στην αύξηση για μία (1) νέα κοινή μετοχή για κάθε μία (1) παλαιά κοινή ή προνομιούχο μετοχή που κατέχει. Τα κεφάλαια ύψους Euro 64.813.876,80 που θα αντληθούν, θα διατεθούν για την εξυπηρέτηση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της Εταιρίας και συγκεκριμένα:
α) Ποσό ύψους Euro 50.000.000,00 θα διατεθεί για τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας και β) ποσό Euro 14.813.876,80 θα διατεθεί για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κινήσεως. Αναμένεται άμεσο όφελος της τάξεως των Euro 4 εκ. ετησίως, λόγω μείωσης του κόστους εξυπηρέτησης του δανεισμού βελτιώνοντας την κερδοφορία της Εταιρίας. Στο πλαίσιο της ανωτέρω αύξησης, οι τράπεζες ΑLPHA BANK και ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ προτίθενται να καλύψουν τυχόν αδιάθετες μετοχές που θα προκύψουν από την εν λόγω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Παράλληλα ο Όμιλος αναμένει εντός του πρώτου διμήνου του έτους 2007 να μειώσει τις υποχρεώσεις του με πρόσθετο συνολικό ποσό της τάξεως των Euro 110 εκ. που θα προέλθει κυρίως από εκποίηση μη λειτουργικών παγίων. Συγκεκριμένα η Εταιρία έχει λάβει προσφορά ύψους Euro 40 εκ. για το κτήμα Μέρλιν στην Κέρκυρα και έχει ήδη υπογράψει προσύμφωνο που αφορά σε απομείωση των μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων της Εταιρίας μέσω υποκατάστασης σε σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης ύψους Euro 30 εκ. των Κεντρικών Γραφείων στο Μαρούσι. Πρόσθετες εισροές εντός του πρώτου διμήνου του 2007 αναμένεται να προκύψουν από την είσπραξη της επιδότησης και επιστροφή ΦΠΑ του Αστακού ύψους Euro 15 εκ. και Euro 8 εκ. αντίστοιχα και από πώληση άλλων ακινήτων της Εταιρίας.
Η Εταιρία κατέχει σημαντικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων από υπογεγραμμένες συμβάσεις ύψους άνω των Euro 700 εκ., μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το έργο "Μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία του ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ συνολικού προϋπολογισμού Euro 930 εκ. περίπου (η αναλογία της Εταιρίας ανέρχεται σε 27,8%). Επιπρόσθετα, η Εταιρία συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά στην ανάληψη νέων έργων. Πρόσφατα, συμμετέχοντας σε κοινοπραξία με ποσοστό 48% αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης για την κατασκευή του έργου: "Σταθμοί της γραμμής 3 του μετρό Χολαργός, Νομισματοκοπείο, Αγία Παρασκευή" προϋπολογισμού Euro 106,80 εκ., ενώ εντός του έτους 2007 αναμένεται και η έναρξη της κατασκευής του συγχρηματοδοτούμενου έργου "Μαλιακός - Κλειδί" συνολικού προϋπολογισμού Euro 847 εκ., στο οποίο η ΑΕΓΕΚ θα συμμετάσχει με ποσοστό 10%.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων