Αποτελέσματα περιόδου 1/7/2005 - 31/3/2006 (9μηνο)

Με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της EVEREST AE Συμμετοχών & Επενδύσεων, για τη περίοδο 1/7/2005 - 31/3/2006 (9μηνο), σημειώνονται τα ακόλουθα. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στο ποσό των Euro 59,4 εκατ., τα καθαρά μετά από φόρους και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας αποτελέσματα, ανήλθαν στο ποσό των Euro 4,5 εκατ. ενώ μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας, τα καθαρά μετά από φόρους αποτελέσματα, ανήλθαν στο ποσό των Euro 3 εκατ. Σημειώνεται ότι το σύνολο των αποσβέσεων για την εν λόγω περίοδο ανήλθε στο ποσό των Euro 2,4 εκατ.
Ιδιαίτερα ισχυρή είναι η ταμειακή ρευστότητα του ομίλου η οποία επιτρέπει την χρηματοδότηση του νέου επιχειρηματικού της σχεδίου ανάπτυξης (2006 - 2008), το οποίο για τη τρέχουσα χρήση του ημερολογιακού έτους 2006, προβλέπει την ανάπτυξη 10 νέων καταστημάτων σε Παλλήνη, Καμίνια, Πέραμα, Λούτσα, Αγ. Μαρίνα, Νέα Μάκρη, Πειραιώς, Μαρούσι, Θεσσαλονίκη και στο νέο Factory Outlet στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόσφατα εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα του νέου concept του ομίλου στο χώρο του casual dining, το οποίο φέρει το όνομα KUZINA και βρίσκεται στη περιοχή του Θησείου, ενώ εντός της χρήσης θα λειτουργήσουν επίσης δύο νέα καταστήματα La Pasteria στη περιοχή της Αττικής. Αναφορικά με την επέκταση στο εξωτερικό, ο όμιλος Everest προέβη στη σύναψη δύο συμβάσεων franchise στη περιοχή της Κωνσταντινούπολης με ισχυρό Τουρκικό επιχειρηματικό σχήμα, για τη δημιουργία εστιατορίων La Pasteria.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο όμιλος μέσω της Olympic Catering δραστηριοποιείται πλέον ενεργά στο χώρο του βιομηχανικού catering μέσω συμβάσεων b-to-b με μεγάλα δίκτυα S/M, δραστηριότητα η οποία εμφανίζει σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.
Ο γενικός διευθυντής του ομίλου κ. Αθανάσιος Παπανικολάου, δήλωσε ότι η τρέχουσα χρήση εξελίσσεται σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης, ενώ στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται το προηγούμενο 3ετές επιχειρηματικό σχέδιο (2004 -2006) το οποίο προέβλεπε την διοικητική αναδιάρθρωση του ομίλου με έμφαση στις επιχειρηματικές συνέργειες, στην εξυγίανση της συνδεδεμένης Olympic Catering και στην ενίσχυση των ταμειακών ροών της μητρικής εταιρείας για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων. Οι στόχοι που θέσαμε έχουν επιτευχθεί και πλέον το νέο επιχειρηματικό σχέδιο φέρει κυρίως αναπτυξιακούς στόχους εντός και εκτός της Ελληνικής επικράτειας. Σήμερα το σύνολο των συστημικών πωλήσεων του ομίλου σε ετήσια βάση ξεπερνά το ποσό των Euro 140 εκατ. ενώ ο όμιλος διαθέτει μετοχική συμμετοχή σε εταιρείες οι οποίες ελέγχουν το 91% των συνολικών συστημικών πωλήσεων. Στόχος μας είναι στο τέλος της επόμενης τριετίας οι ετήσιες συστημικές πωλήσεις να έχουν ξεπεράσει τα Euro 200 εκατ.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων