Αποτελέσματα εννεαμήνου 2006

- Οι πωλήσεις και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διπλασιάστηκαν στο 9μηνο 2006 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005
- Επιχειρηματική αναδιάρθρωση για την εξοικονόμηση εξόδων και αποτελεσματικότερο tax planning
- Λάμδα Ντιτέρτζεντ Α.B.E.Ε. και η Λάμδα Κοσμέτικς Α.B.E.Ε. θα προχωρήσουν σε συγχώνευση μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2006, για γρηγορότερη είσοδο στην αγορά καλλυντικών
- Απόκτηση chemical terminal στην Αυλίδα, δίπλα στο logistics centre της Νεοχημικής

Στο εννεάμηνο του 2006, η ανάπτυξη της Νεοχημικής είναι απόλυτα συνεπής με τον δυναμικό επιχειρηματικό της σχεδιασμό σημειώνοντας αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης όσον αφορά τις πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2006. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση που ξεπερνά το 95% και διαμορφώθηκαν στα Euro 183,24 εκ., τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν περίπου 95% (Euro 38,29 εκ.) σε σχέση με το εννιάμηνο του 2005 και τα καθαρά κέρδη μετά φόρων σημείωσαν αύξηση που φτάνει το 625% (Euro 63,61 εκ.).
Η ανάπτυξη αυτή οφείλεται κυρίως σε δύο επιχειρηματικούς τομείς: Πρώτον στον τομέα των Χρωμάτων, όπου η Νεοχημική στις αρχές του 2006 εξαγοράζοντας την δραστηριότητα της Celanese ξεκίνησε την παραγωγή πρώτων υλών για την βιομηχανία χρωμάτων και βερνικιών για τις αγορές της Ελλάδας και της ΝΑ Ευρώπης και το Σεπτέμβριο του 2006 έθεσε σε λειτουργία ένα δεύτερο εργοστάσιο, διευρύνοντας περαιτέρω την παραγωγική της δυναμικότητα. Δεύτερον, στον τομέα των Πλαστικών, όπου η Νεοχημική έχει συνάψει συνεργασία με τη Lukoil για τη διανομή χημικών στην ελληνική αγορά.
Την τελευταία τετραετία, οι πωλήσεις και τα κέρδη της Νεοχημικής έχουν σημειώσει αύξηση που ξεπερνά το 80% ετησίως κατά μέσο όρο. Η εντυπωσιακή αυτή ανάπτυξη οδήγησε τη διοίκηση στην απόφαση να αναδιαρθρώσει την επιχειρηματική της δομή, συγχωνεύοντας δεκατέσσερις θυγατρικές, με στόχο την εξοικονόμηση διοικητικών εξόδων και την εφαρμογή ενός αποτελεσματικότερου tax planning, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει τις μηνιαίες ταμειακές ροές για το 2007.
Επίσης, μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2006, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες συγχώνευσης της Λάμδα Ντιτέρτζεντ Α.Β.Ε.Ε. και της Λάμδα Κοσμέτικς Α.Β.Ε.Ε. Η πολύχρονη συνεργασία της Λάμδα Ντιτέρτζεντ Α.Β.Ε.Ε. με μεγάλες πολυεθνικές και super markets, σε συνδυασμό με την άρτια υποδομή και τις σύγχρονες κτιριακές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν και οι δύο εταιρείες, θα συντελέσουν στην γρηγορότερη είσοδο στην αγορά καλλυντικών από την οποία αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω οι εκτιμώμενες πωλήσεις του 2007, κατά 12-15% και τα κέρδη μετά φόρων κατά 18-20% περίπου.
Μέσα στη γενικότερη τάση της αγοράς των χημικών, η Νεοχημική υπέγραψε στις 31 Οκτωβρίου 2006 προσύμφωνο για την αγορά του 100% της INTEΡKEM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Η τελική συμφωνία και το τίμημα της εξαγοράς θα οριστικοποιηθούν με την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου και αφού έχουν πληρωθεί οι πρόνοιες που προβλέπονται στο σχετικό προσύμφωνο Η ΙΝΤΕΡΚΕΜ λειτουργεί μονάδα χημικών στην Αυλίδα, όπου η Νεοχημική έχει ήδη δικό της κέντρο logistics. Η ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. θα διευρύνει την υφιστάμενη παραγωγική δραστηριότητα του Ομίλου Νεοχημική, με την παραγωγή χημικών και powder coatings. Επίσης, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται να επιτευχθεί μείωση των εξόδων διάθεσης και να αυξηθεί το μερίδιο αγοράς στην ελληνική αγορά χημικών.

Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων