Αποτελέσματα Α' τριμήνου 2006 σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης - IFRS

Αύξηση σε ποσοστό 169% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της LAMDA Development το Α' τρίμηνο του 2006, ο οποίος ανήλθε σε Euro46,3 εκατ. έναντι Euro17,2 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2005. Η αύξηση του κύκλου εργασιών προέρχεται κυρίως από τα έσοδα των Εμπορικών και Ψυχαγωγικών Κέντρων "The Mall Athens" και "Mediterranean Cosmos" καθώς και από τις συνεχιζόμενες πωλήσεις κατοικιών της εταιρείας LAMDA Olympia Village. Σημειώνεται ότι πλέον δεν περιλαμβάνεται ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Swissport LAMDA Hellas μετά την πώλησή της τον Ιούνιο του 2005. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου LAMDA Development επιβεβαιώνει την επικέντρωση της εταιρείας στην ανάπτυξη, διαχείριση και επένδυση ακινήτων και αναλύεται στις ακόλουθες κατηγορίες εσόδων:
Σημαντικά αυξήθηκαν και τα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας τα οποία διαμορφώθηκαν σε Euro6,6 εκατ. έναντι ζημίας Euro3,1 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Η βελτίωση των ενοποιημένων αποτελεσμάτων έναντι του Α' τριμήνου 2005 κατά Euro12,9 εκατ. ή Euro9,7 εκατ. μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας, οφείλεται κυρίως στην επιτυχή λειτουργία και διαχείριση των δύο Εμπορικών και Ψυχαγωγικών Κέντρων. Θετική επίπτωση στα αποτελέσματα είχε, επίσης, η μείωση του συντελεστή φόρου εισοδήματος, η οποία μείωσε την αναβαλλόμενη φορολογική υποχρέωση κατά Euro5,4 εκατ., ποσό το οποίο αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό την αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων κατά Euro4,2 εκατ. τα οποία πλέον, με την ολοκλήρωση και λειτουργία των έργων, αποτελούν δαπάνη που επιβαρύνει τα αποτελέσματα και δεν κεφαλαιοποιείται όπως στο παρελθόν.
H εταιρεία LAMDA Olympia Village Α.Ε. πραγματοποίησε καθαρά κέρδη Euro7,6 εκατ. έναντι ζημίας Euro1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2005. Το σύνολο κερδών εκμετάλλευσης (προ τόκων και φόρων) ανήλθε σε Euro8,5 εκατ. εκ των οποίων Euro5 εκατ. αφορούν στα κέρδη εκμετάλλευσης του "The Mall" ενώ τα υπόλοιπα Euro3,5 εκατ. προέρχονται από τις πωλήσεις των κατοικιών του συγκροτήματος "ΗΛΙΔΑ".
Η εταιρεία PYLEA A.E. πραγματοποίησε καθαρά κέρδη Euro4,2 εκατ. έναντι ζημιών Euro0,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2005. Το σύνολο των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από την εκμετάλλευση του "Mediterranean Cosmos".
Η εταιρεία LAMDA TechnOL Flisvos Marina A.E. παρουσίασε ζημίες Euro0,8 εκατ. έναντι αντίστοιχης ζημίας Euro1,5 εκατ. το Α' τρίμηνο του 2005. Η βελτίωση των αποτελεσμάτων οφείλεται κυρίως στην αύξηση του κύκλου εργασιών σε Euro1,4 εκατ. από Euro0,9 εκατ. Είναι σημαντικό ότι το αρνητικό αποτέλεσμα οφείλεται στην καταγραφή για λόγους συντηρητικής απεικόνισης του συνόλου του μισθώματος που ζητεί η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Α.) ενώ ο καθορισμός του ύψους μισθώματος θα προσδιοριστεί, τόσο για το 2006 όσο και για τα έτη 2004 και 2005, με την διαδικασία της διαιτησίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Μετά την άρση της προσφυγής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, οι εργασίες ανάπτυξης της Μαρίνας συνεχίζονται, μετά από διακοπή 12 μηνών, από τις αρχές Φεβρουαρίου 2006.
Η μητρική εταιρεία LAMDA Development S.A, παρουσίασε ζημίες ύψους Euro3,1 εκατ. έναντι ζημιών Euro0,8 εκατ. το Α' τρίμηνο του 2005. Η αύξηση της ζημίας οφείλεται κυρίως σε εφάπαξ δαπάνη Euro1 εκατ. φόρων και συμβολαιογραφικών εξόδων αναφορικά με τη μεταβίβαση κατοικιών στο δήμο Αμαρουσίου, σε αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων κατά Euro0,6 εκατ. καθώς και σε αυξημένα έξοδα μισθοδοσίας κατά Euro0,6 εκατ. που οφείλονται στη μεταφορά προσωπικού στη μητρική εταιρεία από τη θυγατρική LAMDA Estate Development λόγω αναδιοργάνωσης του ομίλου.
Η εταιρεία LAMDA Shipyards S.A. συνέχισε τις προσπάθειες αναδιοργάνωσης και περιστολής του λειτουργικού κόστους. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα επιδεινώθηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005 λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών και της εφάπαξ καταβολής εξόδων Euro0,5 εκατ. που αφορούν στην αναδιοργάνωση με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους σε ετήσια βάση. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών μειώθηκε σε Euro2 εκατ. από Euro3,1 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ η ζημία ανήλθε σε Euro0,7 εκατ. έναντι Euro0,2 εκατ. το Α' τρίμηνο του 2005.
Η εταιρεία LAMDA Hellix A.E. παρουσίασε κύκλο εργασιών Euro0,4 εκατ. αυξημένο κατά 28% έναντι του Α' τριμήνου του 2005. Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε Euro67 χιλ., αυξημένα κατά 81%.
Η πορεία των δύο Εμπορικών και Ψυχαγωγικών Κέντρων είναι ιδιαίτερα θετική τόσο από πλευράς επισκεψιμότητας, όσο και από πλευράς εμπορικής κίνησης. Η πληρότητα του The Mall Athens είναι σήμερα 100% και του Mediterranean Cosmos 96%.
Η εταιρεία συνεχίζει τις προσπάθειες προκειμένου να επικεντρωθεί στους τομείς δραστηριότητας που αφορούν κυρίως στην ανάπτυξη, διαχείριση και επένδυση ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ειδικότερα, η στρατηγική της εταιρείας για το έτος 2006 επικεντρώνεται στους παρακάτω τομείς:
1. Στην περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων και των συνθηκών λειτουργίας των The Mall Athens και Mediterranean Cosmos.
2. Στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για την επιτυχή αξιοποίηση του κτιρίου γραφείων ILIDA Business Centre και την πώληση των υπολοίπων διαμερισμάτων του συγκροτήματος κατοικιών ΗΛΙΔΑ, ιδιοκτησίας της εταιρείας LAMDA Olympia Village.
3. Την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος αναβάθμισης της Μαρίνας Φλοίσβου με στόχο η μαρίνα να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στο τέλος του 2006.
4. Στη βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων της LAMDA Shipyards μέσω της μείωσης του λειτουργικού κόστους της εταιρείας.
5. Τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην Ελλάδα, στη διαχείριση και ανάπτυξη εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων καθώς και την περαιτέρω επέκταση στη διαχείριση και ανάπτυξη outlets, big boxes, αναπτύξεις δεύτερης κατοικίας και σε μικρότερο βαθμό κτίρια γραφείων.
6. Την εντατικοποίηση των προσπαθειών για νέες επενδύσεις στην κεντροανατολική Ευρώπη.
7. Την περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών συμμαχιών τόσο με διεθνείς όσο και με ελληνικές εταιρείες του χώρου.
8. Τη βελτίωση της σχέσης απόδοσης - επένδυσης και του αντίστοιχου αναλαμβανόμενου κινδύνου ανά επένδυση.
9. Τη δημιουργία από κοινού με τρίτους επενδυτές και διαχείριση ενός νέου επενδυτικού κεφαλαίου κλειστού τύπου με σκοπό την επένδυση στον κλάδο των ακινήτων στην κεντροανατολική Ευρώπη.
Τα συνοπτικά οικονομικά στοιχεία Α' Τριμήνου 2006 θα δημοσιευθούν στον Τύπο στις 29/5/2006 και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.lamda-development.net) την ίδια μέρα.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων