Αποτελέσματα Α' Τριμήνου 2006: Κερδοφόρα ανάπτυξη σε όλες τις κύριες αγορές μας

Ο Όμιλος Frigoglass, ο κορυφαίος παραγωγός επαγγελματικών ψυγείων στην Ευρώπη, με δραστηριότητες σε 14 χώρες σε τρεις ηπείρους, ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα του Α' τριμήνου 2006:
Κυριότερα στοιχεία Α' Τρίμηνου 2006 *
- Κύκλος εργασιών Euro 116,6 εκ., αυξημένος κατά 35,0% έναντι του περσινού τριμήνου
- EBITDA Euro 29,0 εκ., αυξημένο κατά 34,4%
- Κέρδη προ Φόρων, Χρηματοδοτικών & επενδυτικών αποτελεσμάτων - EBIT Euro 24,0 εκ., αυξημένα κατά 42,8%
- Κέρδη Προ Φόρων Euro 22,6 εκ., αυξημένα κατά 44,7%
- Κέρδη (μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας) ανά Μετοχή Euro 0,38 έναντι Euro 0,23
- Ο Δείκτης Πωλήσεων προς Κεφάλαιο Κίνησης βελτιωμένος 13,6% έναντι του περσινού Α' τριμήνου
* Προσαρμογές: τα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τις δραστηριότητες PET (VPI) στον ενοποιημένο Κύκλο Εργασιών, EBITDA & EBIT.
Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Λόη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Frigoglass: "Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα τα ιδιαιτέρως ικανοποιητικά αποτελέσματά μας για το Α' τρίμηνο του 2006. Η δυναμική αύξηση των πωλήσεων της Επαγγελματικής Ψύξης κατά 43,1% στηρίχθηκε στην περαιτέρω εξάπλωση των ψυγείων ανοικτού τύπου (Open-Front solutions) καθώς και στην επιταχυνόμενη, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, τοποθέτηση ψυγείων στην αγορά. Παράλληλα, η εστίασή μας στην ανάπτυξη δικτύων διάθεσης καθώς και η δραστηριοποίησή μας σε αναδυόμενες αγορές έχουν δημιουργήσει τα θεμέλια για σταθερή και κερδοφόρα ανοδική πορεία. Τα νέα προϊόντα μας αντιπροσωπεύουν το 21,6% των συνολικών πωλήσεων του κλάδου της Επαγγελματικής Ψύξης για το Α' τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας την δέσμευση μας στον τομέα της καινοτομίας. Η αύξηση των πωλήσεων δεν προέρχεται μόνο από τη Δυτική Ευρώπη, αλλά ενισχύεται συνεχώς και από τη δυναμική ανάπτυξη στις αγορές της Ασίας, της Αφρικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Με τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για τον έλεγχο των στοιχείων κόστους, αντιμετωπίσαμε επιτυχώς τις πιέσεις που ασκούνται από τις αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών και βελτιώσαμε τα περιθώρια μικτού κέρδους το Α' τρίμηνο κατά 120 μονάδες βάσης. Αναμένουμε ότι οι δραστηριότητες μας στην Νιγηρία θα εξακολουθήσουν να αποτελούν πρόκληση καθ' όλο το 2006, ενώ παράλληλα εκτιμούμε ότι οι τιμές των πρώτων υλών θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά για το σύνολο της τρέχουσας χρονιάς. Παρ' όλα ταύτα, με τον διαρκή έλεγχο των στοιχείων του κεφαλαίου κίνησης, την συνεχή βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητάς και την μείωση του μέσου φορολογικού συντελεστή, θα αντισταθμίσουμε επιτυχώς την επίδραση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Τα σημερινά μας αποτελέσματα ενισχύουν την πεποίθηση μας ότι θα επιτύχουμε τους στόχους που θέσαμε και επικοινωνήσαμε για το σύνολο της χρονιάς".


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων