Αποτελέσματα Α' τριμήνου 2006 - Βελτίωση των καθαρών αποτελεσμάτων κατά 8,5%

Οι Μινωικές Γραμμές ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2006. Το πρώτο τρίμηνο του 2006, οι κύριοι παράγοντες που επέδρασαν αρνητικά στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων των εταιριών του κλάδου ήταν η εβδομαδιαία απεργιακή κινητοποίηση των ναυτικών και οι τιμές των καυσίμων που έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών.
Μητρική Εταιρία:
Η Εταιρία παρά τους προαναφερόμενους ανασταλτικούς παράγοντες πέτυχε να βελτιώσει το καθαρό της αποτέλεσμα κατά 8,5 %. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε Euro 33,1 εκατ. έναντι Euro 34,1 εκατ. παρουσιάζοντας μείωση κατά 3,0 % σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005, γεγονός που αποδίδεται στη μείωση των δρομολογίων των πλοίων της Εταιρίας κατά 12,8% λόγω της απεργίας των ναυτικών και της αποδρομολόγησης του πλοίου ΔΑΙΔΑΛΟΣ. Η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) διαμορφώθηκε σε Euro 3,9 εκατ., μειωμένη κατά Euro 1,8 εκατ. σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2005. Η μείωση αυτή, οφείλεται αποκλειστικά στην αύξηση της τιμής των καυσίμων που επιβάρυνε το σχετικό κόστος κατά 47,1% και συνολικά το λειτουργικό κόστος κατά Euro 4,1 εκατ. παρά το σημαντικά μειωμένο αριθμό των δρομολογίων. Το καθαρό αποτέλεσμα παρουσιάζει ζημία Euro 5,3 εκατ, έναντι Euro 5,8 της αντίστοιχης περιόδου του 2005 και περιλαμβάνει κέρδος ποσού Euro 1,4 εκατ. από την πώληση της συμμετοχής που κατείχε η Eταιρία στην MINOAN AGENCIES.
Όμιλος:
Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε Euro 33,1 εκατ. έναντι Euro 34,3 εκατ. της περυσινής περιόδου. Το λειτουργικό αποτέλεσμα (ΕBITDA) διαμορφώθηκε σε Euro 3,8 εκατ. από Euro 5,7 εκατ. το α τρίμηνο του 2005. Τα καθαρά αποτελέσματα του Ομίλου παρουσιάζουν ζημία Euro 7,7 εκατ. έναντι Euro7,8 εκατ. του α' τριμήνου του 2005. Η διαφοροποίηση που παρατηρείται σε σχέση με τα αποτελέσματα της μητρικής οφείλεται στο αποτέλεσμα της συγγενούς εταιρίας Hellenic Seaways στην οποία οι Μινωικές Γραμμές μετέχουν με ποσοστό 33,3%. Σημειώνεται ότι στην Hellenic Seaways υπάρχει έντονη εποχικότητα με την υψηλή κερδοφορία της να καταγράφεται τους θερινούς μήνες.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων