Αποτελέσματα Α' εξαμήνου 2006

Τα Οικονομικά Αποτελέσματα του 6μηνου, αναδεικνύουν την έμφαση που δίνεται στην βελτίωση των ποιοτικών οικονομικών δεικτών που έχει αποτελέσει την στρατηγική επιλογή των τελευταίων χρόνων. Έτσι παρατηρούμε:
Η ΕΤΑΙΡΙΑ
Το EBITDA, διαμορφώθηκε σε 9,47 εκ. ευρώ, που ως ποσοστό αντιστοιχεί σε 19,07% έναντι 17,32% της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Τα κέρδη μετά από φόρους παρουσίασαν οριακή άνοδο αλλά παρόλα αυτά το περιθώριο ανήλθε σε 7,08% έναντι 6,42% της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Το μικτό περιθώριο κέρδους αντίστοιχα σημείωσε άνοδο και διαμορφώθηκε σε 35% έναντι 33% της περσινής περιόδου.
Σημαντικό γεγονός αποτέλεσε η μείωση του τραπεζικού δανεισμού στην διάρκεια του 6μηνου κατά 21,9 εκ ευρώ που αντιστοιχεί στο 16,4 % του δανεισμού της εταιρίας.
Τα προ φόρων κέρδη αν και είχαν ανεπαίσθητη μείωση, 4,43 εκ. ευρώ έναντι 4,54 εκ. ευρώ της περσινής περιόδου, ωστόσο ως ποσοστό περιθωρίου αυξήθηκαν σε 8,91% έναντι 8,30% της αντίστοιχης περιόδου.

Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 49,70 εκ. ευρώ έναντι 54,72 εκ. ευρώ της περσινής περιόδου.
Η μείωση αυτή είναι αποτέλεσμα δυο παραγόντων:
- Περιορίστηκε περαιτέρω η δραστηριότητα της διανομής που έχει κριθεί χαμηλών περιθωρίων και υψηλού ρίσκου και
- Καθυστέρησε η έναρξη υλοποίησης συμβάσεων λόγω πρόσθετων και παρατεταμένων διαδικασιών.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι η ALTEC κινείται σε μια σχεδιασμένη και στοχευμένη στρατηγική, η οποία δίνει έμφαση αφενός σε υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και υψηλής απόδοσης και αφετέρου στην διαρκή ποιοτική βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών.
Η Διοίκηση της εταιρίας θα επιμείνει σ' αυτήν την κατεύθυνση γιατί με τις σημερινές συνθήκες της αγοράς, εκτιμά ότι είναι ο μόνος δρόμος που θα εξασφαλίσει απρόσκοπτα την ανοδική της πορεία.
Ο ΟΜΙΛΟΣ: Το EBITDA σημείωσε αύξηση κατά 6,95% και διαμορφώθηκε σε 12,90 εκ. ευρώ έναντι 12,06 εκ. ευρώ της περσινής περιόδου. Ανάλογη βελτίωση εμφανίζει και το περιθώριο που ανήλθε σε 14,35% έναντι 13,36% της περσινής περιόδου. Ιδιαίτερα σημαντική μείωση παρουσίασε κατά την διάρκεια του 6μηνου ο τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου κατά 24,4 εκ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 17,38%, του συνολικού τραπεζικού δανεισμού.
Αυξημένο εμφανίζεται και το μικτό περιθώριο κέρδους που διαμορφώθηκε σε 31% έναντι 30% της περσινής περιόδου.
Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 89,87 εκ. ευρώ έναντι 90,27 εκ. ευρώ.
Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε 3,39 εκ. ευρώ έναντι 4,36 εκ. ευρώ.
Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 3,31 εκ. ευρώ έναντι 3,60 εκ. ευρώ.
Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 4,44 εκ. ευρώ έναντι 4,77 εκ. ευρώ.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων